Ontmoet

Pro-Ven probiotica team

www.proven-probiotica.nl > About

Het proven team: Dr. Nigel Plummer, diëtiste Adrienne Benjamin en Rinjo Israels.

Pro-Ven Nederland

In Nederland wordt het merk Pro-Ven probiotica geïmporteerd en gedistribueerd door Pro-Ven BV i.o. een onderneming van GezondMooiSlank.nl.

Directie is Rinjo Israels 055-3672000 Meer informatie over ons vind u op de contact-pagina.

Het Pro-Ven probiotica team

Een interview (Juli 2018) met Nigel Plummer over Pro-Ven en LAB4.

Maak kennis met het proven team. Er zijn veel merken probiotica maar er zijn maar weinig ondernemers zo enthousiast over probiotische bacteriën als Nigel Plummer van “Proven Probiotica”.

Een interview (Juli 2018) met Nigel Plummer.

Wanneer is Pro-ven gestart en wie bent u?
Nigel Plummer: Ten eerste ben ik een microbioloog dus probiotica heeft altijd onderdeel uitgemaakt van mijn opleiding en expertise. In 1992 ontwikkelde wij onze eerste probiotica die was beboeld om diarree in kalfjes en babies te voorkomen.
In 1996 ontwikkelde wij onze eerste probiotica voor mensen. Gedurende vele jaren daarna hebben wij dit geleverd aan de grote internationale merken. Vanaf 2001 hebben wij de eerste klinische onderzoeken gedaan op mensen bij de Unversiteit van Cambridge (Cambridge University). Hier is onze eigen formule (LAB4) gebruikt. Wij hebben 12 klinische studies gedaan naar het effect van LAB4.
In 2012 hebben wij besloten ons eigen merk met LAB4 te lanceren onder de naam Proven Probiotics.

Wie is de eigenaar van Proven?
Nigel Plummer: Dat ben ik.

Wat is het idee achter het bedrijf?

Nigel Plummer: Wij ontwikkelen relevante probiotische produkten en willen erkenning voor onze bijdrage aan de kennis en wetenschap over het microbioom en de toepassing van probiotica.

Naar welke landen exporteren jullie?
Nigel Plummer: Onze LAB4-probiotica worden naar alle continenten geexporteerd, behalve Antartica. Noord-Amerika is onze grootste markt. Het Pro-ven-merk is aanwezig in de meeste Europeese en Aziatische landen en in de komende 12 maanden in Rusland, Zuid-Afrika, Ecuador, India en Brazilië.

Hoe blijven jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

Nigel Plummer: Wij hebben 12 wetenschappers (microbiologen, biochemici en immunologen) die full time werken aan onderzoek en ontwikkeling (R&D).

Welke criteria hanteren jullie bij produktontwikkeling?
Nigel Plummer: Wij ontwikkelen klinisch bewezen produkten met een effect.

Waarom zijn er zoveel verschillende produkten voor verschillende doelgroepen?

Nigel Plummer: De verschillende levensfasen kennen elk een eigen behoefte aan nutriënten en bacteriën. Bijvoorbeeld; de probiotica van babies hebben een belangrijke taak voor de immuniteit terwijl bij volwassenen PDS een situatie kan zijn. Verschillende situaties, verschillende oorzaken met elk een eigen aanpak.

Waarom moeten mensen dagelijks probiotica gebruiken?

Nigel Plummer: Er zijn veel verschillende negatieve invloeden die een optimaal microbioom (darmflora) belasten. Gemiddeld krijgt elke Europeaan 1 antibiotica-kuur per jaar. Dit heeft invloed op de balans in het microbioom en daarmee op de bijdrage van het microbioom. Probiotica ondersteunen een gezonde balans in het microbioom en daarmee de taken en effecten van het microbioom.

Kunnen probiotica in het algemeen de weerstand ondersteunen?
Nigel Plummer: Ja, dit hebben wij laten zien in onze klinische studies. Door tijdens de 6 winter-maanden te werken aan een gebalanceerd microbioom werd verkoudheid gehalveerd en nam schoolverzuim af met 30%.

Er zijn verschillende merken probiotica op de markt. Waarin onderscheid Pro-Ven probiotica zich van andere probiotica-produkten?
Nigel Plummer: Wij gebruiken onze eigen bacterie-stammen en hebben de werking bewezen. De stammen die in de onderzoeken gebruikt zijn, zijn identiek aan die in onze probiotica-produkten.

Hoe kunnen consumenten een effectief probioticum selecteren?

Wat is belangrijk als je een keuze wilt maken?
Nigel Plummer: Het is enorm belangrijk om te kijken naar de bewezen werking van een stam. Bewijs is gepubliceerd in erkende vakbladen. Zo hoeven probiotica niet meer gekoeld te worden. Goede producenten hebben geleerd om een hoge dosering stabiel en levensvatbaar te houden voor 18 – 24 maanden op kamertemperatuur.

Sommige probiotica hebben toegevoegde vitaminen en mineralen, waarom?
Nigel Plummer: De toevoegingen hebben een bijdrage en een effect als ondersteuning van de probiotica.
Wij werken met een speciaal proces TriPhase genoemd dat de probiotica stabiliseert waardoor de vitaminen kunnen worden toegevoegd zonder schade te doen aan de probiotica. Zonder TriPhase beïnvloeden de toegevoegde nutriënten de probiotica.

Wat is uw lange termijn strategie voor het merk Proven probiotics?
Nigel Plummer: Te blijven groeien en te blijven ontwikkelen en onderzoeken naar de effectiviteit van LAB4-probiotica in het algemeen en het Pro-Ven-merk in het bijzonder.

Op de internationaal therapeuten beurs (17-18 november 2019) geeft Nigel Plummer twee keer een lezing (in het Engels): The Integrative Effects of Probiotics on Whole Body Health: Emerging Evidence of How Probiotics Benefit Everyone from Babies to the Elderly in Unexpected Ways.

In deze presentatie ook aandacht voor de ShapeLine-studie, de grootste klinische studie naar het effect van probiotica op gewichtsafname.

Onderstaand 2 video-interviews van GezondNu. Nigel plummer vertelt op de Therapeutenbeurs meer over de effecten en verschillen in probiotica.

het proven team: Hier een interview met Adrienne Benjamin over het effect van antibiotica op het microbioom.

proven probiotica cultech research

Contact

Wilt u advies, heeft u vragen? Neem contact met ons op. Pro-Ven probiotica is te koop bij GezondMooiSlank.nl

Laan van de Leeuw 26, 7324 BD Apeldoorn, Nederland

+31 - (0)55- 3672000

rinjo@gezondmooislank.nl

Mail ons

Mail ons, binnen 24 uur heeft een reactie van een van onze experts.