Eet jezelf happy

www.proven-probiotica.nl > Blog > Probiotica > Eet jezelf happy

serotonine probiotica

Serotonine is een neurotransmitter ook bekend als het geluks-hormoon, dat maakt je happy, het geheime stofje dat ervoor zorgt dat je je lekker voelt. Het helpt ook bij het verbranden van vet in de darmen.

Je kunt de hoeveelheid serotonine in je lijf verhogen met voeding.

Je hersenen hebben omega-3 nodig om serotonine op te nemen. Gebruik dus olijfolie en verse-vette-wilde vis om voldoende omega-3 binnen te krijgen.

Een teveel aan slechte bacteriën in je darmen verlaagt de hoeveelheid serotonine. Vul aan met probiotica.

Kurkuma (met curcumine) verbetert de opname van serotonine en dopamine in de hersenen. Ook kurkuma is verkrijgbaar als supplement, in een liposomale vorm of als kruid in je eten (maar dan wel samen met peper gebruiken).

Magnesium is een bouwstof die een belangrijke rol speelt bij de aanmaka van serotonine. Eet daarom goed je groene blad-groente, noten, zaden, hele granen en bananen. Ook magnesium is als liposomaal voedingssupplement verkrijgbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *