Eet jezelf happy

www.proven-probiotica.nl > Blog > Probiotica > Eet jezelf happy

serotonine probiotica

Serotonine is een neurotransmitter ook bekend als het geluks-hormoon, dat maakt je happy, het geheime stofje dat ervoor zorgt dat je je lekker voelt. Met de juiste voeding eet je jezelf happy. Het helpt ook bij het verbranden van vet in de darmen en helpt zo je gewicht te beheersen.

Je kunt de hoeveelheid serotonine in je lijf verhogen met voeding. Kies voor gezond eten en eet jezelf happy.

  • omega 3 vetzuren uit verse vette wilde vis
  • probiotische voeding (yoghurt, kefir)
  • kurkuma (keukenkruid)
  • magnesium (noten, groene bladgroenten, avocado’s)

Je hersenen hebben omega-3 nodig om serotonine op te nemen. Gebruik dus olijfolie en verse-vette-wilde vis om voldoende omega-3 binnen te krijgen.

Een teveel aan slechte bacteriën in je darmen verlaagt de hoeveelheid serotonine. Vul aan met probiotica.

Kurkuma (met curcumine) verbetert de opname van serotonine en dopamine in de hersenen. Ook kurkuma is verkrijgbaar als supplement, in een liposomale vorm of als kruid in je eten (maar dan wel samen met peper gebruiken).

Magnesium is een bouwstof die een belangrijke rol speelt bij de aanmaka van serotonine. Eet daarom goed je groene blad-groente, noten, zaden, hele granen en bananen. Ook magnesium is als liposomaal voedingssupplement verkrijgbaar.

Gezonde voeding is een slimme eerste stap. Het volgende dat je kunt doen is zorgen dat die oeding goed opgenomen wordt.

Naast voeding is voldoende drinken (thee en water), voldoende slapen en zogen voor geestelijke ontspanning ook ondersteunend. Ontspannen door inspannen, meer bewegen en sport (cardio-training) helpen niet alleen te ontspannen, het verbetert de spijsvertering en helpt je de goede hormonen aan te maken.

In deze blog vind je veel informatie over water, hoeveel water moet je drinken en hoe maak je het lekker. Probeer eens 1 van de recepten van GezondMooiSlank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *