Hooikoorts uit je darmen?

www.proven-probiotica.nl > Blog > Probiotica > Hooikoorts uit je darmen?

allergie hooikoorts probiotica

Pollen, stof, huismijt, het hangt in de lucht en veel mensen hebben er last van. Het kan leiden tot hooikoorts-symptomen.

Er is steeds meer bewijs dat vriendelijke darmbacteriën (probiotica) kunnen helpen in het voorkomen en verlichten van allergische reacties. Voeding zoals yoghurt, kefir en zuurkool bevatten grote hoedveelheden aan vriendelijke bacteriën, het wordt alleen te weinig gegeten. Misschien maakt een voedingssupplement dit gemakkelijker.

Vriendelijke bacteriën kunnen een bijdrage leveren aan de balans in de darmflora die het immuunsysteem ondersteunt. De goede bacteriën kunnen ook de antilichamen (IgA) verhogen die in de luchtwegen en in de spijsvertering de effecten van allergiën kunnen verminderen. Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van probiotica op allergiën bij kinderen. Vanaf de geboorte (zelfs tijdens de zwangerschap) zijn er al bacterie-stammen die een rol spelen en de allergische reacties halveren (1).

[1] Allen SJ et al 2014. Probiotics in the prevention of eczema: a randomised controlled trial. Archives of Disease in Childhood 99(11): 1014–1019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *