Opgeblazen gevoel?

www.proven-probiotica.nl > Blog > Voeding > Opgeblazen gevoel?

opgeblazen gevoel enzymen
Wat zijn enzymen?

Enzymen zijn moleculen gemaakt van eiwitten (proteïnen) en zij functioneren als starter voor verschillende chemische reacties in het lichaam. Vergelijk het met een vuurtje. Als je in de vlammen blaast voeg je extra zuurstof toe en brandt het hout harder. Enzymen ondersteunen de spijsvertering.

Wat doen enzymen?

Enzymen ondersteunen de spijsvertering. Een goed werkende spijsvertering voorkomt een opgeblazen gevoel.

Zonder enzymen wordt voeding niet goed afgebroken. Onverteerde voedingsdeeltjes bereiken de darmen en worden daar voeding voor de slechte darmbacteriën. Deze ongewenste darmflora zorgt ervoor dat de onverteerde voeding begint te rotten. Hierbij ontstaan gassen en komen er vluchtige vetzuren vrij. Deze vetzuren zorgen voor winderigheid en een opgeblazen gevoel. Teveel lucht in de darmen kan pijn doen.

Enzymen zijn niet alleen nodig voor de spijsvertering. Er is ook een soort enzymen genaamd metabole enzymen. De metabole enzymen helpen bij veel verschillende lichaamsfuncties zoals; denken, ademhalen, het behoud van het immuunsysteem en de controle over de lichaamsprocessen die afval en gif verwerken en afvoeren.

Zoals je ziet, enzymen doen veel meer dan alleen maar voeding verteren. Alhoewel de spijsvertering wel de meeste enzymen nodig heeft door de hoeveelheid en de soorten voedsel die wij eten. Veel mensen produceren niet voldoende enzymen voor de hoeveelheid voeding die zij eten. Een enzymen-tekort kan leiden tot zogenaamde spijsverterings-stress. Het betekent ook dat zij niet in staat zijn om alle voedingsstoffen op te nemen uit hun voeding. Dit is een van de eerste veroorzakers van chronische aandoeningen. Leer meer over enzymen op deze website.

Enzymen in je voeding

Voor veel mensen is het aanvullen van de voeding (suppleren) met enzymen een ideale manier om ervoor te zorgen dat de voeding goed en compleet verteerd en daarna opgenomen wordt. De praktijk toont aan dat niet alleen spijsverterings-problemen verdwijnen maar dat mensen zich veel beter voelen.

Supplementen met spijsverterings-enzymen combineren verschillende enzymen die de vertering van proteïnen, vezels, suiker en vet ondersteunen. Kies aub voor enzymen van plantaardige oorsprong, die werken in het hele spijsverteringskanaal bij verschillende zuurgraden (pH-waarden). Meer over enzymen op voeding-vertering-vitaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *