Kinderen naar School

www.proven-probiotica.nl > Blog > Weerstand Immuniteit > Kinderen naar School

kinderen naar school griep en verkoudheid virus

Virussen

Virussen verspreiden zich door direct en indirect contact tussen kinderen, oppervlakten en bijvoorbeeld speelgoed dat zij samen gebruiken. Vooral kinderen zijn goede verspreiders van virussen omdat zij veel minder bezig zijn met hygiëne. Een hand voor de mond bij het hoesten en proesten vergeten ze nogal eens.

Kinderen komen ook vaker dicht bij elkaar tijdens het spelen en op school, veel meer dan volwassenen. Ook is het immuunsysteem van kinderen minder ontwikkeld en getraind als dat van volwassenen. Het veel binnen zijn tijdens de wintermaanden kan bijdragen aan het verspreiden van griep- en verkoudsheidsvirussen.

Antibiotica en probiotica

Antibiotica zijn gemaakt om bacterieële infecties te bestrijden, zij hebben geen effect op het griepvirus of het verkoudheidsvirus. Antibiotica bevechten zowel de schadelijke bacteriën als de goede bacteriën in onze darmen die wij nodig hebben voor een goede weerstand en een goede spijsvertering.

Probiotica zijn vriendelijke (goede) bacteriën die kunnen helpen in het ondersteunen van de darmbacteriën, ook tijdens een antibiotica-kuur om een bacterieële infecties te bestrijden. Vriendelijke bacteriën (probiotica) vind je in yoghurt, gefermenteerde groenten en in een (voedings-)supplement-vorm.

Vriendelijke bacteriën zijn een dagelijkse basis naast een gezond dieet en voldoende slaap om het lichaam te ondersteunen. De weerstand kan worden ondersteund met voldoende water drinken, een variëteit aan groente en fruit, vis, eieren (vitaminen C, D, Zink, Selenium).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *