Je maakt je darmflora tijdens je eerste 30 maanden

www.proven-probiotica.nl > Blog > Probiotica > Je maakt je darmflora tijdens je eerste 30 maanden

probiotica baby's mama

Kinderen hebben tot aan 2,5 jaar de tijd om hun darmflora (microbioom) op te bouwen. Daarna verandert er weinig aan de samenstelling van de bacterie-stammen in hun darmen volgens nieuw onderzoek. Je maakt je darmflora dus tijdens je eerst 30 maanden aan.

De studie, gepubliceerd in Nature, versterkt de belangrijke rol van borstvoeding als bron van goede bacteriën voor babies in hun eerste weken en maanden. Dit is een van de grootste klinische studies naar het microbioom in babies tot nu toe. Het onderzoeksteam identificeerde de bacterie Bifidobacterium als overvloedig aanwezig in de moedermelk. De bifidobacterie is een zogenaamde vriendelijke bacterie die veel gebruikt wordt in probiotica (supplementen met vriendelijke bacteriën).

Borstvoeding met bacteriën, zoals de bifodo-bacterie vermindert het risico op allergieën en overgewicht op latere leeftijd. Vanaf de 6e maand zwanger verplaatsen er zich al goede bacteriën van moeders darmflora naar haar borstweefsel. De onderzoekers geven aan dat de bifido-bacterie-stam ook een rol moet spelen als er geen moedermelk beschikbaar is. Effectief is het toevoegen van de gewenste bacteri-stammen aan flesvoeding.

De onderzoekers analyseerden 12.500 samples (ontlasting) van 903 kinderen in “the TEDDY study”. De samenstelling van het microbioom, de darmflora van de babies ontwikkeld zich in 3 stadia;

  • Ontwikkelingsfase 3 – 14 maanden.
  • Transitiefase 15 – 30 maanden
  • Stabiliseringsfase 31 maanden en verder.

Van de geboorte tot aan de 30-ste maand maak je je eigen darmflora.

Heeft u vragen over probiotica voor zwangeren, babies en kinderen neem dan contact met ons op. Ook op deze site treft u meer informatie aan over de ontwikkeling van het microbioom van babies.

Lees hier het hele artikel

www.sciencedaily.com/releases/2018/10/181024131243.htm

Meer nieuws over de Teddy-study

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/10/181024131304.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *