Help je darmen, help je gezondheid

www.proven-probiotica.nl > Blog > Probiotica > Help je darmen, help je gezondheid

help je darmen help je gezondheid
help je darmen help je gezondheid
help je darmen en daarmee je gezondheid

Als je spijsvertering goed werkt ben je je waarschijnlijk niet bewust van die samenwerkende organen. Maar als de spijsvertering niet goed werkt kunnen er allerlei symptomen ontstaan van PDS tot allergieën, van ontstekingen tot vermoeidheid, van acne tot aan eczeem. help je darmen help je gezondheid

Symptomen in de darmen kunnen het gevolg zijn van verschillende factoren inclusief antibiotica (en andere medicatie), alcohol, stress, te veel trainen, voedsel-allergieën, orale anti-conceptie, een niet optimaal werkende lever en slechte eetgewoonten.

Al deze factoren kunnen leiden tot ontstekingen in de darmwand en tot leaky gut, het lekkende darmsyndroom. Dit heeft invloed op de vertering van voeding en de opname van voedingstoffen waardoor het een effect heeft op je gezondheid.

Drie manieren om je darmen te helpen.

Voeg dit toe aan je goede voornemens voor 2019, waardoor je gaat merken wat stressmanagement, whole food en bacteriën kunnen doen.

help je darmen help je gezondheid
Manage je stress, ga op tijd naar bed

Stress management

Iedereen heeft er op een bepaalde manier dagelijkse wel last van, maar het is vooral van belang hoe je omgaat met stress. Hoe reageert je lijf op die stress. Zorg voor voldoende slaap, haal goed (diep) adem, neem pauzes, praat mensen en probeer eens ontspannings-technieken zoals mediteren. Er zijn verschillende gratis apps online die je helpen te ontspannen met zogenaamde “geleide meditaitie”.  Een mooie stem die je rust geeft waardoor je lichaam en geest ontspant.

Eet whole food

Eet een dieet vol groenten, fruit, vezels, proteïnen en voldoende water. Vermijd bewerkte voeding. Raw food en whole food helpen de darmwerking en de peristaltiek (de bewegingen van je darm) bovendien geeft gezonde voeding voedingsstoffen waardoor de conditie van je darmen wordt ondersteund en op die manier je algehele gezondheid. Meer lezen over whole food en rawfood kan hier.

Zorg voor de bacteriën in je darmen

Een gevarieerd whole food dieet (hele voeding met vezels) helpt de goede bacteriën in je darmen. Want deze vezels zijn voeding voor de goedaardige bacteriën. Ook gefermenteerde voeding zoals yoghurt, zuurkool of kimchi is goed voor je microbioom (alle darmbacteriën). Reduceer zo veel mogelijk suiker en kunstmatige zoetstoffen en eet zogenaamde pre-biotica. Pre-biotische voeding is rijk aan vezels en phytonutriënten zoals knoflook, bosui en uien. Je kunt ook een voedingssupplement met probiotica gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *