Voorjaar, schoonmaken en reinigen

www.proven-probiotica.nl > Blog > Voeding > Voorjaar, schoonmaken en reinigen

voorjaarsschoonmaak reinig je lijf. in deze blog 6 tips voor het schoonmaken van je lijf in het voorjaar

Meer vezels in je voeding

Vezels uit groenten, fruit en andere plantaardige voeding ondersteunen je spijsvertering. Doordat de vezels helpen bij een regelmatige stoelgang kunnen zij de transit-tijd verbeteren. Vezels in je voeding verzadigen en ondersteunen en zorgen voor goede ontlasting.

Reinig je geest en verminder je stress

Stress is niet alleen mentaal maar ook fysiek een uitdaging. Alles wat je eet, drinkt, doet en denkt heeft invloed op je lijf. Een slecht dieet kan stress verergeren. Te weinig bewegen, te weinig slapen en teveel zorgen ontwikkelen ook stresssymptomen. Stress heeft ook invloed op de produktie van maagzuur en op de aanmaak van enzymen. De darm-doorlaatbaarheid, de maagbewegingen en de samenstelling van de darmflora verminderen door teveel stress. Daarom maak je je huis, je lijf en je geest schoon. De voorjaarsschoonmaak reinigt ook je lijf.

Manage je stress met behulp van ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga en slaap. Beweeg meer zorg voor een gezond dieet en verzamel ondersteuning uit je omgeving.

Gezond slapen

Wetenschappers bewijzen steeds vaker dat slaap een invloed heeft op je darmen. De darmen beïnvloeden de kwaliteit van de slaap. Onze lichamen werken volgens een carcadiaans ritme. Het ritme van slapen en actief zijn. Een goed ritme waarbij je luistert naar je lijf maakt jou en de bacteriën in je darmen gelukkig.

Reinig je lijf, lekker slapen

Drink water

Zorg ervoor dat je elke dag voldoende water drinkt. De juiste hoeveelheid vind je in deze blog. Gemiddeld heb je 1,5 liter water per dag nodig. Uitdroging is de belangrijkste veroorzaker van verstopping. Water helpt voeding te vervoeren door de darmen. Vloeistoffen ondersteunen de spijsvertering en de ontlasting.

Ontstekende voeding

Voeding kan ontstekingsreacties veroorzaken. Deze ontstekingen worden laaggradige ontstekingen genoemd. Voorbeelden van voeding die bijdragen aan ontstekingsreacties zijn; gluten, suiker, kunstmatige zoetstoffen en bewerkte voeding. Dit soort voeding beïnvloedt de structuur en de werking van de darmen. Het is voeding voor de verkeerde soort bacteriën.

Ondersteun je darmbacteriën

De bacteriën in de darmen vervullen een aantal belangrijke functies. Behoud een goed evenwicht tussen de verschillende soorten bacteriën. Vriendelijke bacteriën vind je in gefermenteerde voeding zoals kefir, zuurkool en yoghurt. Vriendelijke bacteriën kun je ook in de vorm van een supplement gebruiken. Speciale vezels zoals prebiotica zijn voeding voor de vriendelijke bacteriën, de probiotica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *