LAB4 Probiotica

www.proven-probiotica.nl > LAB4 Probiotica

LAB4 probiotica, Vier geselecteerde bacterie-stammen

Na jaren selectie, onderzoek en testen heeft het Engelse (Wales) Cultech 4 stammen geselecteerd en deze de naam LAB4 probiotica gegeven.

Wat is LAB4

Lab4 en Lab 4b zijn lactic acid (melkzuur producerende bacteriën) en bifido-bacteriën die zijn geïsoleerd uit de darmflora van gezonde mensen. De bacteriën zijn gescreend op hun eigenschappen om het maagzuur te overleven om gal te overwinnen en om zichzelf te kunnen vermenigvuldigen.

De Lab4-combinatie bevat 2 stammen van de lacobacillus acidophilus, een bifidobacterium animalis subsp. Lactis en een bifidobacterium bifidum.

De lab4b combineert 4 bacterie-stammen van melkzuur producerende bacterie en bifidobacteriën zo samengesteld dat de combinatie een reflectie is van de darmflora van babies en kinderen. Deze combinatie bevat dezelfde bifidobacterium animalis subsp. Lactis en Bifidobacterium bifidum als de Lab4 -formule maar er is hier gekozen voor de lactobacillus salivarius en de lactobacillus paracesei in plaats van de 2 lactobacillus acidophilus stammen. Meer informatie over LAB4.

lab4 probiotica samenstelling
lab4 probiotica samenstelling

Het selecteren en testen van bacterie-stammen

Fase 1 = Het kiezen van van bacterie-stammen.

 1. Identificeren
 2. Controleren op overleving
 3. Controleren op hechting in spijsvertering
 4. Eigenschappen
 5. Levensvatbaarheid

Fase 2 = De tweede screening

 1. Identificatie
 2. Groei-profiel
 3. Gevoeligheid voor antibiotica
 4. Houdbaarheidseigenschappen

Fase 3 = Continue onderzoeksprogramma

 1. Testen
 2. Onderzoek
 3. Produkt onderzoek
 4. Consumenten feedback
selectie van bacteriestammen
selectie van bacteriestammen

Klinisch onderzoek

Nadat bacterie-stammen geselecteerd zijn en aan alle eisen voldoen, wordt onderzoek gedaan naar de resultaten. De combinatie van stammen wordt Lab4 probiotica genoemd.

Probiotica voor baby’s en kinderen moeten veilig zijn. Dat is aangetoond met de Swansea onderzoeken. Maar ook moeten bepaalde doelen gehaald worden. Bijzonder aan de probiotica van ProVen is dat de onderzoeken worden gedaan met exact dezelfde samenstellingen als de consumenten-verpakkingen. Dus niet een 10 keer hogere dosis in het onderzoek en voor de consument een verdunde versie.

ProVen heeft tientallen klinische studies gedaan en ruim 100 wetenschappelijke publicaties op haar naam.

Onderzoek bij babies en kinderen leert veel. Maar testen bij atleten leveren ook veel informatie op. Een atleet doet met regelmaat en meetbare, vaak zware, fysieke prestatie. Dit maakt het mogelijk om veranderingen “voor” en “na” te meten. Zo zijn er triatleten onderzocht en deelnemers aan de zwaartse triathlon; de “marathon des sables“, 5 marathons achter elkaar in de woestijn.

Het nieuwste onderzoek heeft gekeken naar de rol die bacteriën hebben op het metabolisme van vetten en koolhydraten in de spijsvertering, de ShapeLine-studie.

Meer weten over de onderzoeken en de resultaten? neem contact met ons op.