Afslankbacterie – ShapeLine onderzoek: Afslanken met probiotica. De belofte is groots: “ShapeLine is het eerste probioticum dat belooft dat je echt gewicht verliest, naast andere gezondheidsvoordelen zegt Dokter Nigel Plummer, de microbioloog die eigenaar is van Pro-Ven het bedrijf achter dit product. “In de grootste klinische studie in zijn soort zagen de deelnemers een afname van hun gewicht, hun buik- en taille-omvang en hun BMI nadat zij 1 capsule per dag gebruikte.”

Resultaten onderzoek

De beste resultaten zagen de onderzoekers bij mensen van 50 jaar en ouder. Maar wat de resultaten echt indrukwekkend maakte is dat de 440 (!) deelnemers in de studie hun dieet niet aanpaste en geen extra inspanningen deden. Kort gezegd: zij namen de capsule en veranderden verder niets. De resultaten van het onderzoek zijn gisteren gepubliceerd in “Scientific Reports”.

afslank bacterie
Afslankbacterie

Julian Marchesi een microbioloog van het Imperial College in London, de co-auteur van de studie (en niet betaald door de producent!) beschrijft de resultaten als: Een mogelijke game-changer in de afslank-wetenschap: "afslanken met probiotica".

Afslankbacterie – ShapeLine onderzoek

shapeline afslankbacterie
ShapeLine

De Pro-Ven probiotica bevat een mix van 5 bacterie-stammen, zogenaamde vriendelijke bacteriën waarvan wordt gedacht dat zij de gezondheid van het microbioom (de bacteriën, schimmels en virussen in de dunne en dikke darm en de rest van je lichaam) kunnen verbeteren.

Hoe werkt de magische capsule?

De capsule bevat 5 verschillende stammen probiotica – de goede bacteriën -  die invloed hebben op de darmen en die de opname van vet beperken. De bacteriën in de ShapeLine capsule ondersteunen de aanmaak van gal door de lever. Gal speelt een rol in het vet-metabolisme. Met andere woorden: de probiotica helpt meer vet te verbranden en verlaagt het slechte LDL-cholesterol zegt professor Julian marchesi, een microbioloog van het Imperial College in London.

Maar de beste resultaten zagen wij bij de groep 50+ en vooral bij de mensen met een verhoogd cholesterol-gehalte, zij verloren gemiddeld ruim 3 kilo. Een identieke vervolgstudie gaf dezelfde indrukwekkende resultaten waarbij de deelnemers 2,3 kilo verloren in 3 maanden en 2 centimeter minder taille-omtrek.

Een vertaling van het artikel in de Daily Mail vind je hier.

https://www.nature.com/articles/s41598-020-60991-7

Met bovenstaande link kom je op de publicatie van het ShapeLine onderzoek.

Mei 2021: Shapeline heeft een nieuwe Nederlandstalige verpakking en een nieuwe naam BiotaTrim.