Hoe wordt probiotica gemaakt

Hoe wordt probiotica gemaakt?

De Pro Ven probiotica wordt gemaakt in Wales door Cultech. De werking van de geselecteerde bacterie-stammen is bepaald door klinisch onderzoek. De activiteit en de houdbaarheid wordt gegarandeerd door verschillende gepatenteerde productie-methoden.

Cultech produceert haar eigen bacteriën. Mengt alle grondstoffen zelf en verpakt zelf haar probiotica. Van begin tot eind, alles in eigen huis.

productie probiotica

Triphase en stabilitymax

TriPhase is ontwikkeld door de wetenschappers van Cultech en is een unieke 3-fasen micro-encapsulatie en conditionerings technologie die de stabiliteit van de bacteriën verbetert gedurende het hele produktie -proces.

StabilityMAX combineert de TriPhase-behandelde bacteriën  met een geoptimaliseerde gas-dichte verpakking en overdosering aan bacteriën.

2 Bijzondere methoden die er voor zorgen dat gedurende de houdbaarheidstermijn van de Pro-Ven probiotica de bacteriën actief (levend) blijven en dat de sterkte gegarandeerd kan worden. Dus als er op het etiket staat 25 miljard actieve bacteriën, dan is dat ook zo. De Pro-Ven Probiotica zijn 18 maanden stabiel en houdbaar tussen de 25 en 30 graden celsius.

 

triphase stabilitymax

 

De probiotische bacteriën zijn gevriesdroogd (gelyophiliseerd) en "micro encapsulated". De bacteriën hebben een beschermlaagje dat hen beschermt tijdens de maagpassage. De capsules met probiotica slik je bij voorkeur door, maar bij moeite met slikken kun je de capsule openmaken en toevoegen aan voeding. Pro Ven overdoseert bij het afvullen van de capsules, sachets en tabletten zodat er een houdbaarheid van 18 maanden gegarandeerd kan worden. Meer over Cultech en de productie van Lab4 op deze pagina.

houdbaarheid proven probiotica

Gewone gevriesdroogde bacteriën blijven tot aan 10 maanden actief. Door de microencapsulatie en de conditioneringsmethoden tijdens de produktie wordt de houdbaarheid ruim 1,5 jaar. De productvorm (galenische vorm) zachte tablet, capsule of sachet wordt op een gepatenteerde manier gemaakt en verpakt. Dankzij deze combinatie van technieken blijven de bacteriën van ProVen 24 maanden bewezen stabiel en actief.

Kwaliteits management systeem

Elke productie wordt afgesloten met een analyse per product. Een analyse certificaat (COA vrouwen probiotica) zoals op de foto, wordt toegevoegd aan elke batch. De analyse kijkt of de juiste bacteriën in de juiste hoeveelheid aanwezig zijn in de consumenten-verpakking. De genen van de geanalyseerde bacterie-stammen worden vergelekn met de referentie-stam. De kleur, geur en het gemiddelde gewicht per capsule wordt gecontroleerd. Ook eventuele microbiële vervuiling in de vorm van; entero-bacteriën, E-coli, salmonella en de S. aureus worden uitgesloten. Als laatste worden de gluten gemeten, eventuele sporen van melk en lactose. Als alle waarden binnen de gestelde eisen vallen wordt het product vrijgegeven voor de consument. De verantwoordelijk apotheker zet zijn handtekening.

analyse certificaat