Probiotica met vitaminen

probiotica met vitaminen

Elke dag heb je vitaminen en mineralen nodig. Die haal je bij voorkeur uit verse, biologische kleurrijke groenten en fruit. De overheid heeft aangegeven welke hoeveelheden vitaminen en mineralen elke dag nodig zijn. De behoefte varieert per leeftijd en is afhankelijk van je leefstijl.

Gezondheidseffecten van voedingssupplementen: probiotica met vitaminen - je kiest een supplement om een tekort aan te vullen of om een bepaald effect te bereiken. Supplementen worden ook gebruikt door professionals zoals coaches, therapeuten, schoonheidsspecialisten en trainers. Zij zijn opgeleid om advies te geven over het gebruik van voedingssupplementen. Meestal werken zij met hoger gedoseerde supplementen. Er is dus een verschil tussen tekorten aanvullen en het gebruik van supplementen als onderdeel van een advies (therapie) van een professional.

Pro-Ven combineert vitaminen, vetzuren, vezels, mineralen en kruiden-extracten met probiotica. Op basis van de toegevoegde vitaminen kunnen wij aangeven wat het supplement voor je doet. Dit zijn door de EFSA goedgekeurde gezondheidsclaims. Voor alle voedingssupplementen geldt dat het gebruik ervan onderdeel is van een gezonde leefstijl, met gezonde complete voeding, voldoende beweging en ontspanning.

Voedingssupplementen tijdens Zwangerschap

Voordat je zwangerschap begint wordt je al geadviseerd extra foliumzuur te gebruiken. Ben je zwanger dan heb je een verhoogde behoefte aan vitamine D, zink, vitamine A en omega-3 vetzuren. ProVen heeft 2 formules samengesteld die voldoen aan de behoefte tijdens je zwangerschap. Vooral in de laatste 3 maanden raden wij dit aan. De probiotica zwanger bevat vitamine C, calcium en probiotica. De zwanger compleet is een complete multivitamine met 10 miljard probiotica en omega-3.

Probiotica, vezels en vitamine voor baby’s

De meeste baby’s, ongeveer 80%, begint met borstvoeding. Voor baby’s heeft ProVen een speciaal probioticum ontwikkeld. Een combinatie van 4 stammen genaamd Lab4b. De moedermelk bevat van nature vezels. Die heten FOS en GOS, de oligosachariden. Voor baby’s die flesvoeding krijgen heeft Pro Ven deze vezels toegevoegd aan de Lab4b-probiotica.

Probiotica, vezels en vitamine voor kinderen

Peuters en kleuter: In de eerste 1000 dagen, zo rond het 3e levensjaar is de darmflora van kinderen ontwikkeld. Zij gaan het de rest van hun leven doen met dat microbioom. Pro-Ven heeft 2 soorten supplementen ontwikkeld. Voor dagelijks onderhoud een multivitamine. Voor als de kinderen naar school gaan, in de winter of als de weerstand extra steun nodig heeft de Fit-for-school twee supplementen: kauwtabletten en poedersticks. Meer informatie op de IVG-website.

Hoeveel vitaminen en mineralen heeft je kind per dag nodig? Er is een verschil in leeftijd en zijn verschillen tussen jongens en meisjes. Zie de tabel.

ADH kinderen RI

Complete voedingssupplementen voor volwassenen

De minimale dagelijkse benodigde hoeveelheid vitaminen en mineralen vind je in de A-Z-formule. Aangevuld met een dagelijks portie probiotica. Als de weerstand ondersteunt moet worden en er extra energie nodig is heeft ProVen een 14-daags programma dat je een paar keer achter elkaar kunt gebruiken, de Weerstand & Energie formule. Op deze pagina meer over het optimaliseren van je weerstand.

Four Pillars, de vier pilaren voor complete voeding: vitaminen, mineralen, antioxidanten, omega-3 en probiotica. Gemakkelijk alles in 4 capsules/tabletten, ideaal om je dag mee te starten. Alles altijd elke dag, hier vind je de samenstelling van de Four Pillars.

Aanvulling voor senioren probiotica met vitaminen

Boven de 50 verandert de behoefte daarom een aparte multi-vitamine voor 50-plus.

Voedingssupplementen voor (top)sporters

Een goed functionerende spijsvertering is belangrijk voor sporters. Het bepaalt welke micronutriënten je lijf krijgt. Met name duursporters hebben relatief vaak darmproblemen. Soms zelfs tijdens het uitoefenen van de sport. Soms veroorzaakt door veel koolhydraten of juist teveel proteïnen. De darmflora kan dan soms tegenwerken.

Probiotica en vitaminen tijdens afslanken

Het afslank-proces doet een aanslag op je weerstand. Enerzijds omdat je voeding verandert en anderzijds omdat er veel afvalstoffen vrijkomen als je vet verbrandt. Tijdens het afvallen is van belang om te zorgen voor voldoende vitaminen, mineralen en vezels. Gelukkig gaat gezond eten en afvallen vaak samen.

Probiotica en spijsvertering

met de 25-miljard brengt ProVen een flexibel supplement. Per 2 capsules bevat dit 25 miljard Lab4-bacteriën met vitaminen. Gebruik 2 capsules bij het ontbijt gedurende 4 weken. Daarna kun je indien gewenst 4 weken 1 capsule gebruiken en dan 1 of 2 maanden overslaan.

probiotica kiezen

 


Selecteer hier probiotica op basis van je leeftijd.

Vitaminen en mineralen in Pro-ven-multi's

Vitamine A – retinylacetaat, Vitamine D3 – cholecalciferol, Vitamine E – DL-alpha tocopherol acetaat, Vitamine K1 – fylloquinon, Vitamine C – ascorbine zuur, Vitamine B1 – thiamine, Vitamine B2 – riboflavin, Vitamine B3 – niacine, Vitamine B5 - calcium pantothenaat, Vitamine B6 – pyridoxine HCL, Foliumzuur, Vitamine B12 – cyanocobalamine, Biotine, Vitamine B5 - Pantotheen zuur, Calcium – calcium carbonaat, Magnesium – magnesiumoxide, IJzer - ijzerfumaraat, Zink - zinkcitraat, Koper - kopercitraat, Mangaan - mangaangluconaat, Selenium – natrium seleniet, Chroom – chroom picolinaat Molybdeen - Natriummolybdaat, Jodium – kaliumjodide, Coenzym Q10 – CoQ10, Silicium – silicium dioxide, Boron - natriumboraat.