Probiotica sporters

Sport en darmfunctie

Sporten kan op verschillende niveaus. Hoe intensiever de sport hoe meer je lichaam te verwerken krijgt. Het verbranden van alle energie voor je prestatie verhoogt de hoeveelheid afvalstoffen, de inspanning vraagt veel van je spieren, bloedvaten en spijsvertering.


probiotica sporters

Duursporters en topsporters bij uitstek hebben daarom in verhouding vaker last van hun spijsverteringssysteem. Duurlopers hebben dan last van diarree en topsporters lopen een groter risico op een griep of verkoudheid. Grote inspanningen hebben invloed op je weerstand.

Voor onderzoekers zijn topsporters ideale proefpersonen. Een topsporter meet zijn/haar prestatie met regelmaat. Door veranderingen aan te brengen in de voeding en/of de voedingssuppletie is snel meetbaar wat veranderingen zijn.

Probiotica is wetenschappelijk onderbouwd: Pro Ven heeft onderzoek gedaan met marathonlopers. In 2016 de Hertfordshirestudie, en in 2019 de Liverpool-endurance studie

Wetenschappelijk onderbouwd

De probiotica-25-miljard bevat per 1 capsule 12,5 miljard van de Lab4-bacteriën en vitamine C (1), D (2), zink (3), selenium (4) en calcium (5).

  • 1. draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
  • 2. draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en een normale werking van de spieren.
  • 3. heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
  • 4. draagt bij tot aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.
  • 5. draagt bij tot de normale werking van spijsverteringsenzymen.

Barcelona Challenge Triathlon (2016)

2 groepen hardlopers werden geselecteerd. De ene groep kreeg 12 weken een placebo en de andere vergelijkbare groep kreeg probiotica met LAB4-bacterie-stammen. De probiotica-groep was 10% sneller (86 minuten minder) in vergelijking met de placebo-groep.

Marathon des Sables (2017)

Marshall 2 groepen marathon-lopers. De ene groep kreeg gedurende 12 weken voorafgaande aan de marathon (5 marathons in 5 dagen) 25 miljard LAB4-probiotica. De probiotica marathonlopers hadden 12% minder tijd nodig om de race te lopen in vergelijking met de placebo-groep. ( Lab4 groep: 2481 +/- 525 min, Placebo groep: 2819 +/- 846 min) Het verschil is 338 minuten (5 uur 38 min,12% vermindering).

Liverpool Endurance Study (2019)

Hier kregen weer 2 groepen of een placebo of 25 miljard LAB4-probiotica, gedurende 28 dagen voor de race. Alhoewel de totale tijd ongeveer gelijk was hadden de probiotica-lopers veel minder maag- en darm-klachten. Hier de publicatie.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina