Lactobacillus gasseri voor vrouwen

Lactobacillus gasseri probiotica

Deze lactobacillus is een bacteriesoort behorende tot het geslacht Lactobacillus en valt onder de melkzuurbacteriën, de stam Firmicuten. De groep firmicuten vind je terug in het Promagen en Probe onderzoek naar afslank-probiotica.

Het is een grampositieve facultatief anaerobe staafvormige bacterie uit het geslacht lactobacillen. Enkele jaren geleden (2012) werd aangetoond dat sommige Gasseri-typen een rol kunnen spelen in gewichtsvermindering. Pro-Ven gebruikt haar versie van de Lactobacil Gasseri vooral in de "vrouwen probiotica". Pro-Ven heeft een sterk type gasseri gevonden vanuit de vagina van gezonde vrouwen. Vervolgens is deze bacterie getest, geëvalueerd en zijn de eigenschappen in beeld gebracht. De pro-ven bacterie is goed bestand tegen maagzuur en galvloeistof. De Gasseri-bacterie komt van nature ook voor in het spijsverteringskanaal en de urinewegen, de vaginale flora (vagina, urinewegen, blaas). De bacterie wordt in oraal in te nemen probiotische voedingssupplementen gebruikt en in vaginale zetpillen.

LG heeft ook naam gemaakt als bacterie de helpt bij het afslanken. Let op, ook al is de naam hetzelfde, elke stam kan andere eigenschappen hebben. Daarom werkt Pro-Ven alleen maar eigen stammen waar wij alles van weten; herkomst, eigenschappen en effecten. Onze lactobacillus gasseri vindt je in de vrouwen-producten. Voor gewichtsbeheersing hebben wij andere stammen onderzocht.

lactobacillus gasseri

De gasseri-bacterie produceert waterstof-peroxide en doodt op die manier andere ongewenste bacteriën. Ook wordt de bacterie gebruikt om voeding te fermenteren.

Meer "technische" informatie over deze bacteriestam vind je op deze website.

Zoals in al haar supplementen gebruikt Pro-Ven alleen eigen probiotische stammen. Met unieke technologie en verpakkingsmethoden kunnen wij het aantal levende en actieve KVE garanderen.