Probiotica leeftijd

Probiotica kiezen op leeftijd

probiotica leeftijd: Je microbioom ontwikkelt zich vanaf de de 6e maand tijdens de zwangerschap. Vervolgens heeft de wijze van bevalling een effect op de samenstelling van de darmflora. In de TEDDY-studie (903 kinderen) bleek dat er 3 belangrijke ontwikkelingsfasen zijn. Ook is bekend dat er vanaf het 50-ste levensjaar een verandering merkbaar wordt. Samen geeft dit 8 belangrijke fasen in de ontwikkeling en samenstelling van de darmflora. In de eerste 1000 dagen wordt de basis gelegd. Lees meer over probiotica tijdens de eerste 1000 dagen van je leven in de blog "Microbioom ontstaat in 1000 dagen".

Tijdens de zwangerschap “zwanger

Geboorte (vaginaal of Keizersnede)”

Eerste voeding (borstvoeding of flesvoeding)

Ontwikkelingsfase 3- 14 maanden (peuter)

Transitie-fase 15- 30 maanden (kleuter)

Stabiliseringsfase 31 maanden en verder (schoolgaande kinderen)

Volwassenheid (16 – 50 jaar)

Senioriteit 50 jaar plus

Pro-Ven probiotica heeft voor elke fase een formulering gemaakt die past bij de behoefte per leeftijd.

Tijdens je hele leven zijn er nog meer factoren die invloed hebben op de samenstelling van het microbioom: o.a. het gebruik van antibiotica en andere medicatie, je dieet, je reizen, de mate van stress en ontspanning.

alle probiotica voor alle leeftijden

 Een andere visualisatie van de ontwikkeling van het microbioom uit dit onderzoek.

ontwikkeling microbioom

Op drie-jarige leeftijd (1000 dagen) is het microbioom al "volwassen". Vanaf je derde jaar heb je een collectie aan bacterie-stammen verzameld waar je het de rest van je leven mee mag of moet doen. De start is het microbioom van de moeder tijdens de zwangerschap, daarna heeft de wijze van geboren worden een groot effect. Vervolgens het eventuele gebruik van antibiotica en de voeding. Als laatste zijn; je omgeving, huisdieren en broertjes en zusjes van grote invloed op de samenstelling (diversiteit) van je microbioom.

Heb je vragen over de toepassing van probiotica? Bel ons en wij helpen je verder. Ook vind je al veel antwoorden op de pagina 'veelgestelde vragen".