FAQ

Shop

Verzendtijden

Van maandag tot en met vrijdag:

Voor 16:00 besteld wordt u pakje dezelfde dag aangeleverd bij PostNL. Per email ontvangt u een track&trace code.

Ruim 95% wordt dan de volgende dag bezorgd. Bezorging in België duurt enkele dagen

Op deze pagina vind u de verzending op feestdagen.

Betrouwbaarheid en zekerheid

BETROUWBAAR

ProVen, wij zijn transparant, integer en toegankelijk. Waar maar mogelijk ziet u hoe u met ons in contact komt. Telefonisch, per mail of op kantoor aan de Laan van de Leeuw 26 in Apeldoorn.

Kijk ook op de pagina "wie is ProVen". Onze merken worden van begin tot eind gecontroleerd door externe laboratoria en instanties zoals FDA, VWA en SKAL. Onze webwinkel heeft het webwinkel-keurmerk, dat garandeert dat wij aan alle eisen voldoen en dat er mediation wordt geboden bij conflicten.

Op deze pagina meer over de kwaliteit van onze probiotica.

Garantie

Eigenlijk is de beste garantie die wij aan u bieden onze missie, onze droom om een prachtig bedrijf achter te laten voor onze kinderen. Dus een familie-bedrijf met een lange termijn visie, daar kun je van op aan.

Wie is GezondMooiSlank

GEZONDMOOISLANK

Een bijzondere webshop, topkwaliteit in vitaliteit, met exclusieve merken en goede service. Althans, wij doen ons uiterste best om u goed en snel te helpen. Dat lukt bijna altijd. Wij hebben het webwinkel-keurmerk, daar worden wij zeer goed beoordeeld. Medio Juno 2020 een 9,5 Daar zijn wij erg trots op.

GezondMooiSlank verzorgt de handling en verzending voor ProVen BV.

Wie is Pro Ven? op deze pagina vindt je alles.

WIE WIJ ZIJN?

Met dit linkje kom je op de pagina "over gezondmooislank".

CONTACT MET GEZONDMOOISLANK Tijdens contacturen is onze live-chat (rechtsonder op uw scherm) bijna altijd aan. Soms zijn wij onderweg, een presentatie geven, naar een beurs of in het buitenland op zoek naar nieuwe merken en produkten. U kunt altijd bellen met 055-3672000. Ook vinden wij het geweldig als u langskomt in Apeldoorn, maar bel even om een afspraak te maken.

Rinjo Israels op linkedin

presentatie probiotica rinjo

Probiotica

Wat is probiotica

Wat is probiotica?

Een uitgebreide beschrijving als antwoord op de vraag vind je hier. Hier een speciale pagina over "Wat is probiotica".

WAT DOET DE DARMFLORA?

De darmen zijn de verdedigingslinie van het lichaam. Voorbeeld; er belandt een virus in de darmen;

  • Level 1 Goede bacteriën omringen het virus.
  • Level 2 De goede bacteriën vormen een laag op het slijmvlies van de darmwand.
  • Level 3 Goede bacteriën communiceren met het lichaam zodat dit antistoffen kan aanmaken die het virus elimineren voordat het schade kan aanrichten.

DE DARMFLORA HEEFT NOG MEER FUNCTIES VOOR DE SPIJSVERTERING EN DE GEZONDHEID;

Synthese van vitaminen; B1, foliumzuur, B6 en vitamine K. Productie van enzymen en ondersteuning in opname van calcium, magnesium, ijzer. Productie van korte-keten-vetzuren (butyraat, valeraat, propionaat) de energiebron voor de productie van darmcellen. Ondersteunen absorptie van water, verminderen hoeveelheid slechte bacteriën, stimuleren groei goede bacteriën. Ondersteunen kracht en werking mucuslaag in darmen.

Helpen ontstekingen te controleren. Helpen gezondheid en ondersteunen normaal functioneren darmen. Versterken de ontgifting.

VOOR WIE IS EEN GOED MICROBIOOM BELANGRIJK;

Eigenlijk voor iedereen. Voor optimale gezondheid van de darmen, Na anti-biotica, Bij constipatie en spijsverteringsproblemen, Voor versterking van het immuunsysteem, Bij candida, gist of schimmels, bij darm-zieken zoals colitis, prikkelbaar darm syndroom (PDS), candida, parasieten, constipatie, diarree, Dysbiose (onbalans in de darmflora)

Slechte bacteriën produceren substanties die schadelijk zijn voor het lichaam. Deze substanties irriteren de slijmlaag op de darmwand en veroorzaken daarmee gasvorming en de substanties kunnen opgenomen worden in de bloedbaan en kunnen ziekten veroorzaken. Slechte bacteriën kunnen niet altijd buitengesloten worden maar als het aantal goede bacteriën hoog blijft is er, in theorie, minder ruimte en gelegenheid voor slechte bacteriën. Voorbeelden van slechte bacteriën zijn; salmonella en H. Pylori (veroorzaker van maagzweren).

De neutrale bacteriën komen het meeste voor in de darmen. Neutrale bacteriën hebben geen negatieve en geen positieve bijdragen.

De niveaus en de verhouding van deze drie bacterie-soorten blijven in een mens redelijk constant van kindertijd tot volwassenheid. Bij veroudering nemen de slechte bacteriën toe en de goede bacteriën af in hoeveelheid.

Meer op deze pagina

Welke probiotica

Welke probiotica is geschikt voor mij?

 

Kies op basis van uw leeftijd of een bepaalde lifestyle of indicatie.

Er zijn honderden verschillende supplementen met probiotica. De wetgeving beperkt leveranciers in het uitleggen van de werking en effecten. Belangrijk is dat de stam volledig benoemd wordt op de verpakking. Elke bacterie-stam heeft andere eigenschappen. De bateriestammen die gebruikt worden in de probiotica op ProVen zijn allemaal onderbouwd met onderzoek en zijn bewezen veilig, ook voor baby's. Jaren onderzoek hebben geleid tot een selectie aan stammen die het maagzuur overleven en die in de dunne en dikke darm aankomen. De bacteriën overleven in de darmen.

Heeft u vragen? gebruik de life-chat of ga naar de contact-pagina.

Probiotica waar is het goed voor

Waar helpt probiotica voor?

Probiotica (vriendelijke bacteriën) zijn voedingssupplementen. Om uit te leggen wat probiotica voor je gezondheid, je darmen etc. doen zijn wij beperkt. In Europa en in Nederland zijn instanties die ons verbieden om uit te leggen wat probiotica voor je kunnen doen. Ookal is er volgens ons voldoende bewijs en veel onderzoek, officieel mogen wij niets zeggen.

Probiotica voor reizigers, voor je spijsvertering, voor babies, tijdens de zwangerschap, voor de hartfunctie, voor schoolgaande kinderen en probiotica voor 50-plussers zijn verkrijgbaar van het merk Pro-Ven probiotica.

Op basis van lifestyle vind je hier verschillende indicaties.

Voor persoonlijk advies kun je contact met ons opnemen.

Probiotica kopen, waar moet je op letten

Probiotica waar op letten

Je wilt dat de probiotica, de vriendelijke bacteriën door je maag een gaan en in je darmen terecht komen. Daar moeten ze kunnen overleven en groeien. Controleer dus altijd of de stammen probiotica die in je voedingssuplement gebruikt zijn bewezen de maag (enzymen en maagsappen) passeren.

Je moet wel voldoende bacteriën binnenkrijgen. Vergelijk de samenstelling en vooral het aantal bacteriën per capsule. 10 tot de 8e is een miljoen, 10 tot de 9e is een miljard. Wij vinden dat je probiotica in miljarden moet consumeren.

De naam van een stam probiotica bestaat uit het soort, bijvoorbeeld lactobacillus, het type lactobacillus acidophilus en een nummer, bijvoorbeeld CUL60. Dan weet je exact welke stam bacteriën is gebruikt. Zonder die toevoegingen raden wij het supplement af.

Verschillende stammen die samenwerken; in een probiotica-supplement worden meestal verschillende stammen gebruikt. Let op: meer is niet altijd beter! Het gaat om de samenwerking van de eigenschappen van de verschillende stammen, hun overlevingkracht en de mate waarin zij levend en actief de darmen bereiken.

VERGELIJK PROBIOTICA - waar moet je op letten

Let op; De meeste bacteriën overleven de hoge zuurgraad in de maag niet! Een supplement moet een maagsap resistente coating hebben. Dit is een omhulling van een supplement dat bestand is tegen maagzuur (pH 3). De coating moet snel oplossen zodra het supplement in minder zure omgeving (pH 7-9) arriveert, in de dunne darm. De maagsapresistente coating moet dus reageren op pH-waarde. Produceren met het TriPhase-systeem zorgt hiervoor.

Suppletie met miljarden bacteriën per dag, verschillende stammen met actieve Bifido bacteriën en actieve lactobacillen. Let op de dosering op verpakkingen; de hoeveelheid per dagdosis, de hoeveelheid bacteriën per capsule.

De werking van de probiotica is afhankelijk van de activiteit van de bacteriën, de hoeveelheid van de bacteriën maar vooral welk type bacteriën, dus van welke stam zijn de probiotica. Stammen hebben op basis van wetenschappelijk onderzoek bepaalde eigenschappen. Online kun je nagaan welk onderzoek is uitgevoerd per stam, zoek bijvoorbeeld op LAB4. In een ideaal probioticum werken de stammen samen en hebben zij aanvullende eigenschappen.

"Verpakt" in een plantaardige capsule. Maagsap resistente coating . Garantie; de hoeveelheid actieve pro biotica moet gegarandeerd zijn tot einde houdbaarheid! Bijvoorbeeld met de Stability-Max-methode , Bij erg veel andere probiotica supplementen halveert de activiteit binnen 2 jaar.

Hoe worden probiotica gemaakt?

Meer over de kwaliteit van probiotica op deze pagina.

Hoe ontstaat je darmflora

HET ONTSTAAN VAN DE DARMFLORA

Een pasgeboren baby heeft nauwelijks bacteriën in het spijsverteringssysteem. Binnen een paar uur beginnen bacteriën en microben het darmstelsel te bevolken (te koloniseren). Opvallend is dat baby’s die borstvoeding krijgen meer vriendelijke bacteriën (bifidobacteriën en lactobacillen) hebben als baby’s die met de fles gevoed worden. Aanstaande moeders doen er goed aan om in de laatste 3 maanden van hun zwangerschap voeding te gebruiken met vriendelijke bacteriën zoals de lactobacil (L.) acidophilus en bifidobacteriën.

In de laatste 3 maanden van de zwangerschap "verhuizen" er bacteriën van de darmflora naar het borstweefsel om met de eerste moedermelk ook vriendelijke bacteriën aan de baby te geven.

Vriendelijke bacteriën, ookwel probiotica genoemd, zijn belangrijk voor de baby tijdens de bevalling.

L. acidophilus komt via het geboortekanaal (vagina) bij de baby. De L. acidophilus beschermt de baby tegen andere bacteriën, helpt bij de spijsvertering en de aanmaak van vitaminen. De bifidobacteriën worden vooral via de moedermelk naar de baby gebracht. Hie rmeer over de ontwikkelingsfasen in het microbioom.

Veiligheid probiotica voor babies

De veiligheid van je kindje is het belangrijkste wat er is. Kies daarom voor bacteriën die klinisch goed onderzocht en onderbouwd zijn.

De vaginale bevalling en de borstvoeding zorgen dus voor belangrijke bacteriën en verlagen daarmee het risico op infecties in de kindertijd. Moeders kunnen hun baby’s voorzien van vriendelijke, goedaardige bacteriën.

MICROBIRTHING, geef bacteriën aan je baby

Microbirthing bestaat al jaren. Ervaren verloskundigen voorzien babies bij een keizersnee van het microbioom van de moeder. Logisch, bij een zieke moeder doen ze dat niet. Het mooiste cadeau van de moeder is een goed microbioom voor de baby. Deze overdracht bij een vaginale geboorte en bij borstvoeding is goed. Als het darmstelsel van de baby niet wordt bevolkt door de bacterien van de moeder wordt dit gedaan door andere contacten. Liever die van mama dus.

lees meer in deze blog. Hier vind je de baby-blogs.

 

Probiotica waar zit dat in

Waar zit probiotica in?

Probiotica zijn bacteriën, meestal van het type lactobacillus of bifidum. Van nature vind je deze bacteriën op onbespoten fruit en groente, in gefermenteerde voeding zoals yoghurt, zuurkool, kimchi en kefir, als toevoeging aan zuivel-producten en in de vorm van voedingssupplementen. Hier meer informatie over probiotica in voeding.

Lactobacillen en bifidum-bacteriën heb je in verschillende stammen (soorten) die verschillende eigenschappen hebben. In voeding vind je probiotica met veel verschillende stammen (eigenschappen) in een supplement is een stam of een aantal samenwerkende stammen geselecteerd op basis van eigenschappen, overleving maagsappen en overleving in de darmen.

Hier vind je probiotische voedingssupplementen voor elke levensfase.

 

Probiotica en dysbiose

WAT IS DYSBIOSE?

Definitie; een afname van goede bacteriën en een toename van pathogene (slechte) bacteriën. Met andere woorden; De balans tussen goede, neutrale en slechte bacteriën is verstoord.

OORZAKEN VAN DYSBIOSE;

Antibiotica (medicijnen, drinkwater, voeding), Chronische darmziekten, Dieet (suiker, alcohol, enkelvoudige suikers), Stress, Maagzuur-remmers, Life-style factoren, Veroudering.

De darmflora bestaat uit pathogene (slechte) bacteriën, neutrale bacteriën en goede bacteriën. In de verhouding 10-80-10 is er sprake van balans. Als de hoeveelheid pathogene, ziekmakende bacteriën toeneemt is sprake van on-balans, dysbiose. Hetzelfde geldt voor een verlaging van de goede bacteriën.

De goede bacteriën zijn te onderscheiden in 2 soorten; vaste bewoners (autochtone bacteriën, residente bacteriën) en passanten (allochtone bacteriën, transiënte bacteriën). De vaste bewoners worden van nature aangetroffen in de darmflora zij hechten zich aan de darmwand en repareren de darmflora.

Passanten of tijdelijke bacterie-stammen worden niet van nature aangetroffen in de darmflora. Deze bacteriën leven in symbiose met planten en groenten, vermits er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Deze bacteriën worden regelmatig geconsumeerd worden door het eten van flinke hoeveelheden biologische groenten, gefermenteerde voeding en fruit (raw whole food) of in de vorm van een hoog gedoseerd supplement.

Probiotica voor vrouwen

Probiotica voor vrouwen

De darmflora (microbioom) heeft een grote invloed op de flora in de vagina. De darmflora koloniseert via de anus naar de vagina. Een dysbiose (onbalans) in de darmen kan dus de vaginale flora beïnvloeden.

In de vagina leven lactobacillen, deze soort produceert melkzuur en reguleert daarmee de zuurgraad in de vagina. Een goed functionerende vaginale flora beschermt de vrouw tegen bacteriële vaginale infecties (Bacteriele vaginose) en tegen schimmelinfecties. Schimmels overleven slecht in melkzuur. Terwijl de meeste huisartsen een vaginale schimmelinfectie behandelen als een lokaal probleem zijn er steeds meer huisarten die inzien dat de oorzaak ook een overgroei van candida in de darmen kan zijn. Om een vaginale schimmelinfectie goed te behandelen moet ook de gezondheid in de darmen hersteld worden.

Een bijzondere bacterie-stam in de vagina is de lactobacillus Gasseri. Deze melkzuur-producerende lactobaccillus gasseri (probioticum) komt van nature voor in de vagina.

Pro-Ven gebruikt de volgende ingrediënten in de probiotica voor vrouwen; 17,5 miljard LAB4 probiotica: Lactobacillus acidophilus (CUL60), Lactobacillus acidophilus (CUL21), Bifidobacterium bifidum (CUL20), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (CUL34), Lactobacillus gasseri (CUL09) en Vitamine B6 1,4 mg (100%)

Cranberry concentraat uit 3600 mg = 100 mg Bevat geen allergenen, geen kleur-, geur, of bewaarstoffen.

Probiotica tijdens zwangerschap

Welke probiotica tijdens zwangerschap

Als je zwangerschap bent wil je je kindje alles geven wat je nodig hebt. Je werkt aan een goede conditie, slaapt voldoende, eet niet voor 2 :), drinkt voldoende water en eet gezond. Je moet foliumzuur slikken, zorgen voor de goede vetten (omega-3) en voldoende vitaminen en mineralen.

Belangrijke bacteriën zijn de melkzuur producerende lactobacillen.

Pro-Ven probiotica heeft 2 speciale formuleringen voor de zwangerschap; Probiotica Zwanger met Lactobacillus salivarius (CUL61), Lactobacillus paracasei (CUL08), Bifidobacterium bifidum (CUL20), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (CUL34) en de speciale formulering Zwanger compleet met Lactobacillus salivarius (CUL61), Lactobacillus paracasei (CUL08), Bifidobacterium bifidum (CUL20), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (CUL34). Vitamine A beta caroteen (50%), Vitamine D3 (500%), Vitamine E (83%), Vitamine K1 (100%), Vitamine C (200%), Vitamine B1 thiamine (200%), Vitamine B2 riboflavine (200%), Vitamine B3 niacine (200%), Vitamine B6 (200%), Foliumzuur (250%), Vitamine B12 (400%), Biotine (200%), Pantotheen zuur (200%), Calcium (15%), Magnesium (15%), IJzer (100%), Koper (100%), Mangaan (100%), Selenium (100%), Chroom (100%), Molybdeen (100%), Jodium (100%), N-acetyl cysteïne (20 mg).

Extra toegevoegd in een aparte softgel: 200 mg DHA, 45 mg EPA, 10 mg ALA uit 625 mg tonijn-olie.

Meer lezen over probiotica en zwangerschap? Bezoek de Pro-Ven blogs.

Welke probiotica voor baby

Welke probiotica voor baby?

Aan het einde van je zwangerschap, de laatste 3 maanden, verhuizen er lactobacillen van je darmflora naar je borstweefsel. Met borstvoeding ontvangt je kindje haar of zijn eerste bacteriën. Daarom je kindje na de geboorte meteen aanleggen en meteen op jouw lijf leggen. Ook je huid bevat bacteriën die goed zijn.

Borstvoeding bevat dus probiotica voor je baby. Je kunt tijdens de borstvoeding ook kiezen voor een speciale baby-probiotica die past bij borstvoeding.

Krijgt je kindje de fles? Dan is er een speciale baby-probiotica met extra vezels genaamd FOS en GOS.

Hier lees je meer over probiotica voor babys en de aanstaande moeder.

Waar probiotica kopen

Waar kun je probiotica kopen?

Probiotica wordt in Nederland en België verkocht online, in winkels zoals drogisterijen en reformhuizen en bij de apotheek. In België bij apotheken.

Probiotica koop je bij voorkeur bij een winkel of webshop met kennis van gezondheid en probiotica.

Weet je welke probiotica je wilt hebben of welke je nodig hebt? Pro-Ven heeft en compleet assortiment, voor elke levensfase (van baby tot 50+) een aparte samenstelling. Er zijn ook samenstellingen met een bepaald effect. Bijvoorbeeld weerstand, energie, spijsvertering, met vitaminen, zonder vitaminen, met vezels of met enzymen of planten-extracten

RESET36

Afvallen met RESET36

Afvallen met RESET36

Reset36 is een nieuw concept gebaseerd op de best bewezen afslank-methoden. De wetenschap staat niet stil: het is tijd voor een complete benadering van je spijsvertering, je metabole switch, je verbranding, je voeding en de tijden waarop je eet. Bekijk alles op de website van reset36.

Reset36 maakt gebruik van de ProVen-probiotica serie. O.a. de supplementen voor spijsvertering, de dagelijkse multi met probiotica en soms wordt de ShapeLine geadviseerd door de reset36-coach.

reset36 programma met probiotica

RESET36 coach worden?

Afvallen is mensenwerk

Wil jij mensen begeleiden met afslanken? Ons concept werkt erg goed. Wij helpen je met coachingsvaardigheden, excellente produkten en kennis. De training Probiotica spijsvertering en afvallen is onderdeel van de coachtraining. Bel Rinjo als je meer wilt weten.

RESET36 werkt met regio's, maximaal 200 coaches in Nederland.

reset36 met proven-probiotica