Lactobacillus plantarum

Lactobacillus plantarum

Lactobacillus plantarum is een wijdverbreid lid van het geslacht Lactobacillus, dat veel voorkomt in veel gefermenteerde voedselproducten en in anaëroob plantaardig materiaal. Het zit ook in speeksel. L. plantarum is een Gram-positieve bacterie in de vorm van bacillen. Meer op wiki.

Deze lactobacillus-soort is een lactobacil. Pro-Ven gebruikt verschillende stammen L. plantarum: CECT 7527, CECT 7528 en CECT 7529. In eigen onderzoek heeft Pro-Ven laten zien dat deze stammen met dezelfde voornaam andere eigenschappen hebben. Het is een veelzijdige melkzuur (lacto) producerende bacterie. Deze stam komt bij mensen voor in de darmen, vagina en mond. Ook vind dit type microorganismen in voeding zoals zuurdesembrood, zuurkool en kimchi. De naam "plantarum" geeft aan dat de bacterie afkomstig is uit "planten". Hij overleeft het maagzuur en de spijsverteringssappen en is goed in staat een positie te verwerven in de darmflora. 

lactobacillus plantarum cultech

De lactobacillus plantarum speelde een belangrijke rol in het ShapeLine onderzoek. De L. plantarum wordt gebruikt in de ShapeLine (Biota-trim) en in de CardioBiotic (CardioPro).