Wat is LAB4 probiotica

LAB4 probiotica, Vier geselecteerde bacterie-stammen

Na jaren selectie, onderzoek en testen heeft het Engelse Cultech 4 bacterie-stammen geselecteerd en deze de naam LAB4 probiotica gegeven.

Wat is LAB4

Lab4 en Lab 4b zijn lactic acid (melkzuur producerende bacteriën) en bifido-bacteriën die zijn geïsoleerd uit de darmflora van gezonde mensen. De bacteriën zijn gescreend op hun eigenschappen om het maagzuur te overleven om gal te overwinnen en om zichzelf te kunnen vermenigvuldigen. De Lab4-combinatie bevat 2 stammen van de lacobacillus acidophilus, en 2 stammen bifidobacteriën, de bifidobacterium animalis subsp. Lactis en een bifidobacterium bifidum. Vier stammen samen genaamd LAB4. De lab4b combineert 4 bacterie-stammen van melkzuur producerende bacterië en bifidobacteriën. Zo samengesteld dat deze combinatie een reflectie is van de darmflora van babies en kinderen. Deze combinatie bevat dezelfde bifidobacterium animalis subsp. Lactis en Bifidobacterium bifidum als de Lab4 -formule maar er is hier gekozen voor de lactobacillus salivarius en de lactobacillus paracesei in plaats van de 2 lactobacillus acidophilus stammen. Meer informatie over LAB4 op de Engelse website van Lab4.

lab4 probiotica

lab4b probiotica

lab4p probiotica

Het selecteren en testen van bacterie-stammen

Stage 1 = Het kiezen van van bacterie-stammen. Identificeren, controleren op overleving, controleren op hechting in spijsvertering, eigenschappen, levensvatbaarheid.

Stage 2 = De tweede screening Identificatie, groei-profiel, gevoeligheid voor antibiotica, houdbaarheidseigenschappen.

Stage 3 = Continue onderzoeksprogramma Testen, onderzoek, follow up & controle, produkt onderzoek, consumenten feedback.

ontwikkeling probiotica

 

Klinisch onderzoek

Continu onderzoek en ontwikkeling: Voor de LAB4 formule hebben 20 mensen 15 jaar gewerkt. Er zijn 40 papers gepubliceerd en 18 grote humane studies gedaan. Van de meer dan 100 onderzoeken zijn ruim 75 gereviewde artikelen gepubliceerd en 16 PhD (post doctoraal) studenten zijn afgestudeerd bij Cultech. Cultech produceert ook nieuwe bacterie stammen die door andere onderzoekers gebruikt worden in klinische studies.

Nadat bacterie-stammen geselecteerd zijn en aan alle eisen voldoen, wordt onderzoek gedaan naar de resultaten. De combinatie van stammen wordt Lab4 probiotica genoemd. Probiotica voor baby's en kinderen moeten veilig zijn. Dat is aangetoond met de Swansea onderzoeken. Maar ook moeten bepaalde doelen gehaald worden. Bijzonder aan de probiotica van ProVen is dat de onderzoeken worden gedaan met exact dezelfde samenstellingen als de consumenten-verpakkingen. Dus niet een 10 keer hogere dosis in het onderzoek en voor de consument een verdunde versie.

ProVen heeft tientallen klinische studies gedaan en ruim 100 wetenschappelijke publicaties op haar naam. Onderzoek bij baby's en kinderen leert veel. Maar testen bij atleten leveren ook veel informatie op. Een atleet doet met regelmaat en meetbare, vaak zware, fysieke prestatie. Dit maakt het mogelijk om veranderingen "voor" en "na" te meten. Zo zijn er triatleten onderzocht en deelnemers aan de zwaartse triathlon; de "marathon des sables", 5 marathons achter elkaar in de woestijn. Het nieuwste onderzoek heeft gekeken naar de rol die bacteriën hebben op het metabolisme van vetten en koolhydraten in de spijsvertering, de ShapeLine-studie. meer informatie over shapeline (biotatrim). Het onderzoeksteam van Cultech is continu bezig onderzoek te verrichten naar bacteriën (probiotica). De wetenschap over bacteriën, spijsvertering, weerstand, antibiotica en gezondheid is in beweging. Bijna dagelijks worden nieuwe onderzoeken gepubliceerd en ontstaan nieuwe inzichten en feiten. Cultech loopt hierin voorop. In januari 2021 is het Probe-onderzoek internationaal gepubliceerd.

Unieke eigenschappen Lab4

Elke bacteriestam heeft zijn eigen eigenschappen. Alle bacterie-stammen in de LAB4-formules:

  • Alle stammen zijn afkomstig uit gezonde mensen.
  • Acidophilus en Bifidum bacterie-stammen vormen geen gas of lucht in de darmen.
  • De LAB4-stammen overleven het maagzuur en gal. Zij kunnen zich hechten aan de epitheel-cellen op de darmwand.
  • De stammen zijn onderzocht in vele onderzoeken om hun eigenschappen te bepalen.

Kwaliteit en betrouwbaarheid van Cultech

ProVen probiotica is onderdeel van Cultech Ltd. Een bio-science bedrijf in Zuid-Wales (bij Cardiff) en produceert probiotica voor veel internationale bedrijven. Het bedrijf Cultech is internationaal ook erkend als expert in probiotische bacteriën. Zij zijn BRC-goedgekeurd, hebben een ISO9000-certificaat en zijn MHRA-geaccrediteerd. Het bedrijf is cGMP goedgekeurd door de FDA in de Verenigde Staten.

Wat betekenen die afkortingen?

BRC is de “Global Standard for Food Safety”, veelal kortweg BRC Food genoemd. Het is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die in 1998 werd ontwikkeld door het British Retail Consortium (BRC), de Britse brancheorganisatie van detailhandelaren. BRC-certificering vereist dat er een kwaliteitssysteem aanwezig is, dat HACCP toegepast wordt en dat de omgeving, de produkten, processen en personeel in dit systeem opgenomen zijn (Goede Hygiëne Praktijk vereisten).

ISO9000 is een internationaal erkende norm voor kwaliteitssystemen. In de norm staat aan welke eisen een kwaliteitssysteem minimaal moet voldoen om in aanmerking te komen voor een ISO–9001 certificaat. Een organisatie moet aantonen dat er duidelijke afspraken (procesbeschrijvingen) zijn over de wijze waarop de organisatie werkt en dat aangetoond wordt dat men daadwerkelijk ook zo werkt.

MHRA staat voor “Medicines and Healthcare products Regulatory Agency” het is een uitvoerende instantie van het Engelse ministerie van volksgezondheid. Het is verantwoordelijk voor de veiligheid van geneesmiddelen en supplementen. Het lijkt op de Nederlandse NVWA, de Nederlandse voedings en waren autoriteit.

cGMP staat voor Current Good Manufacturing Practices. Opgesteld door de FDA zijn dit formele regels voor het ontwikkelen, controleren, volgen, onderhouden van produktie-processen en faciliteiten. De kleine c van current is toegevoegd om aan te gevn dat het om de laatste inzichten gaat, niet wat 10 jaar geleden goed ewrde gevonden. cGMP is de standaard voor pharmaceutische producenten.

FDA is de Amerikaanse Food and Drug Authority, het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten dat de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen en medische produkten in brede zin controleert.

Meer weten over de onderzoeken en de resultaten? neem contact met ons op.