lezing Dr. Nigel Plummer

De integrale effecten van probiotica op de gezondheid

Toenemend bewijs over de onverwachte voordelen van probiotica voor elke leeftijd, van baby tot senior. Dr.Nigel Plummer presenteert de uitkomsten van de laatste klinische trials met LAB4-probiotica. Onderzoek bij baby’s, atleten en mensen met overgewicht (BMI 25 – 30). De bacteriën van Cultech uit de UK worden wereldwijd toegepast en worden vaak gecombineerd met vitaminen, mineralen en extracten om de werking te ondersteunen.

The Integrative Effects of Probiotics on Whole Body Health:

Emerging Evidence of How Probiotics Benefit Everyone from Babies to the Elderly in Unexpected Ways.

Nigel Plummer presenteert de laatste ontwikkelingen en het toenemende bewijs voor de toepassing van probiotica.


Op de therapeuten beurs in Houten is Plummer geweest voor een lezing.

onderzoek probiotica

Voor de pers

Een belangrijk onderdeel van de lezing is de ShapeLine studie, de grootste klinische studie naar het effect van probiotica op gewichtsafname.

Een samenvatting van dit onderzoek, samples, afbeeldingen en achtergrond informatie zijn beschikbaar (perskit), onder embargo tot 8 januari 2019. Neem contact op met Rinjo Israels van ProVen Probiotica BV.over Nigel Plummer

Nigel Plummer (PhD) is microbieel fysioloog en heeft bij Pfizer gewerkt aan antibioticumonderzoek en -ontwikkeling. Zijn onderzoek naar het gebruik van normale flora bij de preventie en behandeling van genito-urinaire candidiasis heeft hem talloze onderscheidingen opgeleverd. Dr. Plummer zet zijn toewijding voort aan onderzoek dat zich specialiseert in probiotica, natuurlijke antimicrobiële middelen en visoliën in samenwerking met onderzoeksinstituten en universiteiten in Europa, waaronder Addenbrooke’s Hospital, Cambridge, de University of Swansea Medical School, Cardiff University en de universiteit van Sheffield Medical School. Dr. Plummer doceert in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en heeft een interesse ontwikkeld in het concept van foetale (foetus) ziekteprogrammering. De factoren die hierbij een rol spelen, zijn bedoeld om chronische ziekteontwikkeling te voorkomen.

Hier een interview met Nigel Plummer

Op zaterdag werd deze presentatie in het Nederlands gegeven door Rinjo Israels.


lezing probiotica


lezing bewezen probiotica