Wie is pro ven

Wie zijn de mensen achter Pro-ven

Wie is Pro-ven: ProVen is een merk van Cultech Ltd. Samen met nutritionist/diëtiste Adrienne Benjamin vormen wij (GezondMooiSlank.nl) het Nederlandse proven-team. Maak kennis met dit proven team op beurzen of kom bij ons op bezoek. Er zijn veel merken probiotica maar er zijn maar weinig ondernemers zo enthousiast over probiotische bacteriën als Nigel Plummer van "Proven Probiotica".

 

wie is proven probiotica

 

Wie is Nigel Plummer

Nigel is ruim 30 jaar actief in het ontwikkelen, onderzoeken en produceren van probiotica. De door hem ontwikkelde Lab4-bacterie-stammen (2004) worden wereldwijd gebruikt. In 2012 is hij gestart met het merk Pro-ven probiotics. In 2016 werd het merk opgenomen door Boots (UK) en in 2017 door Holland & Barrett. In 2018 is hij samen met Rinjo in Nederland gestart, direct na het openen van een gloednieuwe probiotica fabriek genaamd Cultech..

Hier vind je de laatste publicatie van Plummer in Nature. (januari) 2020. Op deze pagina de publicatie uit (januari) 2021

Een interview (Juli 2018) met Nigel Plummer.

Wanneer is Pro-ven gestart en wie bent u? Nigel Plummer: Ten eerste ben ik een microbioloog dus probiotica heeft altijd onderdeel uitgemaakt van mijn opleiding en expertise. In 1992 ontwikkelde wij onze eerste probiotica die was beboeld om diarree in kalfjes en babies te voorkomen. In 1996 ontwikkelde wij onze eerste probiotica voor mensen. Gedurende vele jaren daarna hebben wij dit geleverd aan de grote internationale merken. Vanaf 2001 hebben wij de eerste klinische onderzoeken gedaan op mensen bij de Unversiteit van Cambridge (Cambridge University). Hier is onze eigen formule (LAB4) gebruikt. Wij hebben 12 klinische studies gedaan naar het gebruik van LAB4. In 2012 hebben wij besloten ons eigen merk met LAB4 te lanceren onder de naam Proven Probiotics.

Wie is de eigenaar van Proven? Nigel Plummer: Dat ben ik.

Wat is het idee achter het bedrijf? Nigel Plummer: Wij ontwikkelen relevante probiotische produkten en willen erkenning voor onze bijdrage aan de kennis en wetenschap over het microbioom en de toepassing van probiotica.

Naar welke landen exporteren jullie? Nigel Plummer: Onze LAB4-probiotica worden naar alle continenten geexporteerd, behalve Antartica. Noord-Amerika is onze grootste markt. Het Pro-ven-merk is aanwezig in de meeste Europeese en Aziatische landen en in de komende 12 maanden in Rusland, Zuid-Afrika, Ecuador, India en Brazilië.

Hoe blijven jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Nigel Plummer: Wij hebben 12 wetenschappers (microbiologen, biochemici en immunologen) die full time werken aan onderzoek en ontwikkeling (R&D).

Welke criteria hanteren jullie bij produktontwikkeling? Nigel Plummer: Wij ontwikkelen klinisch bewezen produkten met een effect.

Waarom zijn er zoveel verschillende produkten voor verschillende doelgroepen? Nigel Plummer: De verschillende levensfasen kennen elk een eigen behoefte aan nutriënten en bacteriën. Bijvoorbeeld; de probiotica van babies hebben een belangrijke taak voor de immuniteit terwijl bij volwassenen PDS een situatie kan zijn. Verschillende situaties, verschillende oorzaken.

Waarom moeten mensen dagelijks probiotica gebruiken? Nigel Plummer: Er zijn veel verschillende negatieve invloeden die een optimaal microbioom (darmflora) belasten. Gemiddeld krijgt elke Europeaan 1 antibiotica-kuur per jaar. Dit heeft invloed op de balans in het microbioom en daarmee op de bijdrage van het microbioom. Probiotica als voedingssupplement ondersteunen een gezonde balans in het microbioom.

Kunnen probiotica in het algemeen de weerstand ondersteunen? Nigel Plummer: Ja, dit hebben wij laten zien in onze klinische studies. Tijdens de 6 winter-maanden werkten wij aan een gebalanceerd microbioom.

Er zijn verschillende merken probiotica op de markt. Waarin onderscheid Pro-Ven probiotica zich van andere probiotica-produkten? Nigel Plummer: Wij gebruiken onze eigen bacterie-stammen en hebben de effecten bewezen. De stammen die in de onderzoeken gebruikt zijn, zijn identiek aan die in onze probiotica-produkten. Wij kennen onze stammen erg goed, wij weten wat zij doen, hoe ze overleven en welke taken zij uitvoeren.

Hoe kunnen consumenten een effectief probioticum selecteren? Wat is belangrijk als je een keuze wilt maken? Nigel Plummer: Het is enorm belangrijk om te kijken naar de bewezen werking van een stam. Bewijs is gepubliceerd in erkende vakbladen. Zo hoeven probiotica niet meer gekoeld te worden. Goede producenten hebben geleerd om een hoge dosering stabiel en levensvatbaar te houden voor 18 - 24 maanden op kamertemperatuur. Belangrijk is ook onze verpakking; de bacteriën zijn gecapsuleerd en de capsules hebben wij geconditioneerd in een blister verpakt. Alleen op deze manier kun je de activiteit van de probiotische bacteriën garanderen.

Sommige probiotica hebben toegevoegde vitaminen en mineralen, waarom? Nigel Plummer: De toevoegingen hebben een bijdrage en een effect als ondersteuning van de probiotica. Wij werken met een speciaal proces TriPhase genoemd dat de probiotica stabiliseert waardoor de vitaminen kunnen worden toegevoegd zonder schade te doen aan de probiotica. Zonder TriPhase beïnvloeden de toegevoegde nutriënten de probiotica.

Wat is uw lange termijn strategie voor het merk Proven probiotics? Nigel Plummer: Te blijven groeien en te blijven ontwikkelen en onderzoeken naar de effectiviteit van LAB4-probiotica in het algemeen en het Pro-Ven-merk in het bijzonder.

Wat onderzocht Nigel?

Nigel Plummer (PhD) is microbieel fysioloog en heeft bij Pfizer gewerkt aan antibioticumonderzoek en -ontwikkeling. Zijn onderzoek naar het gebruik van normale flora bij de preventie en behandeling van genito-urinaire candidiasis heeft hem talloze onderscheidingen opgeleverd. Dr. Plummer zet zijn toewijding voort aan onderzoek dat zich specialiseert in probiotica, natuurlijke antimicrobiële middelen en visoliën in samenwerking met onderzoeksinstituten en universiteiten in Europa, waaronder Addenbrooke’s Hospital, Cambridge, de University of Swansea Medical School, Cardiff University en de universiteit van Sheffield Medical School. Dr. Plummer doceert in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en heeft een interesse ontwikkeld in het concept van foetale (foetus) ziekteprogrammering. De factoren die hierbij een rol spelen, zijn bedoeld om chronische ziekteontwikkeling te voorkomen.

Cultech R&D

Het onderzoeksteam van Cultech is continu bezig onderzoek te verrichten naar bacteriën (probiotica). De wetenschap over bacteriën, spijsvertering, weerstand, antibiotica en gezondheid is in beweging. Bijna dagelijks worden nieuwe onderzoeken gepubliceerd en ontstaan nieuwe inzichten en feiten. Cultech loopt hierin voorop. In 2020 publiceerde de afdeling het Promagen (gouden standaard) onderzoek naar de rol van bacteriën op overgewicht. In 2021 is het onderzoek met een andere doelgroep herhaald: de Probe studie, met betere resultaten!

R&D team ProVen

Pro Ven is een full service bedrijf en heeft de complete produktie in eigen huis. Van eigen onderzoek, eigen produktie van bacteriën, het mengen en verpakken, eigen warehouse en logistiek. Met 180 mensen wordt op deze manier een fantastisch merk geproduceerd. Met trots gedistribueerd in Nederland en België door Pro-ven probiotica BV.

produktie probiotica

NIEUW ProVen probiotica nu ook in de USA

Sinds februari 2022 is Pro-ven ook verkrijgbaar in de USA. Daarmee zijn wij een wereldmerk geworden. De reden? Bekijk hier waarom je voor ProVen kiest.

 

probiotica USA