Waarom ProVen probiotica

Waarom Pro-Ven probiotica?

Pro-Ven probiotica zijn goedaardige bacteriën die dankzij unieke productiemethoden de darmen bereiken. De wetenschappers van ProVen werken met verschillende Universiteiten wereldwijd om onderzoek te doen naar de eigenschappen van de Lab4-bacterie-stammen. Inmiddels zijn er 20 klinische studies gepubliceerd in vakbladen en kranten.

waarom pro-ven? Meer dan 30 jaar ervaring in de industrie gecombineerd met continu onderzoek en productontwikkeling maakt ProVen tot een van de meest gerespecteerde producenten van probiotica. "Er zijn honderden merken probiotica, maar er zijn maar weinig eigenaren zo gepassioneerd over bacteriën als ProVen oprichter en algemeen directeur Nigel Plummer." Hier leest u een interview met hem over zijn missie en visie.

12 goede redenen om de probiotica van Pro Ven te kiezen

 

waarom proven kiezen

 

 • Menselijke stammen: de basis van al onze producten. De bacteriestammen zijn geïsoleerd uit gezonde mensen (1998). Vervolgens zijn de stammen onderzocht op hun eigen schappen. De stammen komen van nature voor in de darmflora. De onderlinge verhouding kan uit balans raken door de stress van onze lifestyle.
 • Meerdere bacteriestammen die samen werken. De darmflora bestaat uit duizenden verschillende stammen bacteriën (verschillende stammen en groepen). De twee meest bestudeerde soorten (genera) zijn de lactobacillen en bifido-bacteriën. ProVen bevat altijd minimaal 2 van elke soort. Deze combinatie heet Lab4 en wordt soms aangevuld met een vijfde stam zoals L. Gasseri of L. Reuteri
 • De Lab4-stammen: Lab4 –Lactobacillus acidophilus CUL60, Lactobacillus acidophilus (CUL21), Bifidobacterium bifidum (CUL20), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (CUL34) Lab4b – Lactobacillus salivarius (CUL61), Lactobacillus paracasei (CUL08), Bifidobacterium bifidum (CUL20), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (CUL34)
 • Geïdentificeerde stammen: geregistreerd en volledig benoemd. Op elke supplement staat exact de naam van de gebruikte bacteriestam en de minimale hoeveelheid kolonie-vormende eenheden. De hoeveelheid actieve bacteriën is gegarandeerd door een bijzonder productieproces.
 • Maagzuur resistente bacteriën. De ProVen bacteriestammen (de Lab4-bacteriën) overleven de passage van de zure maag en zijn bestand tegen spijsverteringssappen. De bacteriën arriveren levend in de dunne en dikke darm. Doordat de probiotica tijdens de maaltijd worden gebruikt hebben zij geen last van de hoge pH-waarde van een lege maag. Hoe probiotica gebruiken.
 • Getest en veilig; de ProVen probiotica zijn gebruikt in onderzoeken bij baby’s, zwangeren, (professionele) topsporters en senioren dus gecontroleerd en veilig.
 • Eigen trials en eigen onderzoek van de R&D-afdeling laat zien wat de Lab4-bacteriën doen voor mensen. Het onderzoeksprogramma heeft geleid tot vele publicaties in kranten, magazines en internationale (medische) vakbladen. O.a. het PROBE (2021) en PROMAGEN (2020) onderzoek naar het effect van probiotica op het vetmetabolisme.
 • Ongekoeld houdbaar: de probiotica kunnen buiten de koelkast bewaard worden. De bijzondere productiemethoden van ProVen garanderen de houdbaarheid 18-24 maanden (vanaf productie) bij kamertemperatuur.
 • Actief tot einde THT: ProVen garandeert de activiteit en houdbaarheid van de probiotica tot het einde van de THT-datum, gemiddeld 1 – 2 jaar vanaf de productiedatum. De gegarandeerde kracht van de supplementen wordt gewaarborgd door 2 bijzondere conserverings- en productiemethoden: TriPhase en StabilityMax
 • cGMP productiefaciliteit: De ProVen supplementen worden gemaakt in de UK door onze eigen fabriek genaamd Cultech die voldoet aan de strengste eisen o.a. GMP en cGMP (good manufacturing practices). Een hoge en constante veilige kwaliteit. Deze kwaliteitsstandaard geldt voor alle farmaceutische producenten als standaard. Cultech is goedgekeurd door de MHRA (Medicines & healthcare Products Regulatory Agency)
 • Positieve reviews: Onderzoek en publicaties van trials vertellen veel, maar echt belangrijk zijn de reacties van honderdduizenden mensen wereldwijd die onze voedingssupplementen elke dag weer gebruiken. In Nederland werkt Pro Ven met het webwinkelkeur
 • Geen kunstmatige ingrediënten: Geen chemische toevoegingen, geen smaakstoffen, zo zuiver mogelijk.
 • NON GMO: ProVen supplementen bevatten geen genetisch gemodificeerde ingrediënten. Deze ingrediënten worden nu niet en nooit gebruikt in onze productiefaciliteit.

Probiotica kopen in de Proven - Webshop op GezondMooiSlank.nl

 

antibiotica probiotica

 

Bijzondere supplementen met probiotica en vitaminen

Cardiobiotic voor het hart en cholesterol, probiotica met enzymen voor de spijsvertering, de 50-miljard probiotica voor tijdens en na een antibioticakuur en de vrouwen-intiem formule.