Hoe probiotica gebruiken

Hoe probiotica gebruiken

Antwoord op de meest gestelde vraag: hoe gebruik je probiotica. Let op, deze antwoorden gelden voor de probiotica van Pro-ven. Andere merken hebben andere voorschriften!

Wanneer inname probiotica

Wanneer kun je probiotica het best innemen? Probiotica van Pro-ven neem je in bij een maaltijd.

Als de maag leeg is heeft de maag een zuurgraad (pH-waarde) van 1,8 tot 2,6. Bij dit niveau worden vriendelijke bacteriën gedood. Dat is de functie van het maagzuur, het lichaam beschermen tegen bacteriën. Als wij eten wordt er maagzuur geproduceerd om de voeding te verteren. Dit maagzuur wordt weer geneutraliseerd door de voeding en daarna stijgt de pH-waarde naar 3,4 tot 4,2. Op dat niveau (boven een pH van 3,5) kunnen de vriendelijke bacteriën (probiotica) de maagpassage overleven en arriveren zij in de dunne en dikke darm om daar hun werk te doen. Zonder voeding sterft 90 tot 95% van de bacteriën in de maag, omdat de pH een waarde heeft van 1,8 - 2,6. Meer over de opname van probiotica op de website van dr. Zembroski.

Voor, tijdens of na de maaltijd probiotica innemen?

Het maakt niet veel uit of probiotica voor, tijdens of na de maaltijd neemt. Je maaltijd arriveert in je maag en daar wordt het een tijdje bewerkt. De maag is een spier die voedselmassa kneedt en mengt en waar maagzuur zijn werk moet doen. Dus in je maag wordt alles door elkaar gemengd. Dan maakt het dus niet veel uit of je probiotica ervoor of erna wordt toegevoegd. Het belangrijkste is dat de probiotica met de eerst volgende maaglediging in de darmen terecht komt.

hoe probiotica gebruiken

 

1. Eten 2. Maagzuur wordt aangemaakt. 3. Voeding neutraliseert maagzuur. 4. pH-waarde in de maag stijgt. 5. Meer bacteriën verleven.

 

Let op, er zijn ook merken probiotica die een ander inname advies geven. Zo zijn er nog steeds "poeders met gevriesdroogde bacteriën die moeten weken in water". Wij hebben onderzocht wanneer je probiotica inneemt met onze eigen Lab4-bacterie-stammen en onze eigen probiotische supplementen. Hier een studie over het ideale moment om probiotica in te nemen: bij een maaltijd!

Heb je moeite met het doorslikken van capsules? Je mag de capsule openen en met voeding innemen. (p.s. dit geldt voor de Pro-ven probiotica)

Maagsap-resistente coating?

Technisch kunnen wij de capsules en tabletten voorzien van een maagsap-resistente coating, een beschermlaagje. Het is echter niet waarschijnlijk dat deze maagsap-bescherming precies oplost aan het begin van de dunne darm. Voeding passeert de dunne darm binnen 2 - 4 uur. Als het laagje te langzaam oplost komt de meerderheid van de probiotica in de dikke darm terecht. Het is juist gewenst om ook bacteriën in de dunne darm te brengen, met name de lactobacillen.

probiotica in een geblisterde capsule

Het is belangrijk dat de bacteriën actief bljiven. Pro-ven heeft unieke productiemethoden ontwikkeld. Maar niet alleen het maken van de probiotische bacteriën speelt een grote rol, ook de verpakking! Pro-ven verpakt haar vegan-capsules in een blister onder beschermende atmosfeer. Zo kunnen wij ons product garanderen! In het Engels heet dat guaranteed potency.

Hoe lang gebruik je probiotica?

Probiotische voedingssupplementen kun je gebruiken als dagelijkse aanvulling van je voeding. Elke dag een dosering van 2 tot 10 miljard vriendelijke bacteriën die het microbioom in je darmen aanvullen.

Gebruik je voedingssupplementen om een bepaald doel te bereiken? Zorg ervoor dat je altijd de verpakking opmaakt. Volg het advies van een professional; de coach, de therapeut of de getrainde winkelier. Pauzeer nadat je het doel bereikt heb of onderhoud met 1 van de dagelijkse supplementen zoals de multivitaminen met probiotica voor kinderen, volwassenen en senioren. Herhaal indien nodig en gewenst de aanpak met toenemende tussenpozen. Bj vragen over het gebruiken van probiotica kun je altijd contact opnemen met Pro-ven, zelfs als je probiotica van een ander merk gebruikt.

Wanneer probiotica innemen bij antibiotica

Tijdens de antibiotica-kuur kun je probiotica gebruiken, maar houdt altijd 2 uur aan tussen de inname van de antibiotica en de probiotica. Als je probiotica als supplement gebruikt moet er altijd minimaal 2 uur tijd zijn tussen de inname van de antibiotica en de probiotica. Bij sommige antibiotica-kuren gebruik je het middel 4 maal daags, in dat geval is het moeilijk te combineren. Meestal neem je 2 tot 3 keer het medicijn verdeeld over 24 uur. Midden in een tussenperiode van 4 uur kun je suppleren met probiotica. Probiotica neem je bij voorkeur in bij een maaltijd omdat de goede bacteriën dan sneller in de darmen arriveren.

Kun je niet tijdens de kuur probiotica gebruiken dan kun je na complete afronding (kuur afmaken) eventueel suppleren met probiotica of een dieet volgen dat goed is voor je darmflora. Denk aan gefermenteerde (zure) voeding en voldoende vezels.

Welke probiotica kun je gebruiken na antibiotica? Kies voor een bewezen formule. Bacteriestammen die in onderzoek hebben aangetoond dat zij levend en actief in de darmen komen. Lees hier verder over antibiotica en probiotica.

Probiotica woordenboek

Onze Engelse collega's hebben een uitgebreid woordenboek gemaakt, een glossary. In dit overzicht vind je honderden begrippen en hun uitleg. Als je daar geen antwoord op je vragen vindt, bel je ons. Je vindt de glossary hier.

Hier vind je de meestgestelde vragen en antwoorden.

Maagsap resistente cotaing

Magzuur-bestendige probiotica heeft een coating, een beschermlaagje. Dit laagje voorkomt dat de capsule wordt afgebroken in het maagzuur. Het is de bedoeling dat de capsule pas opengaat of oplost in de dunne darm. Gemiddeld is je voeding, met supplementen, maar 2 tot 4 uur in de dunne darm. Het gaat er snel doorheen. Om probiotische bacteriën zoals de lactobacillen in de dunne darm te brengen moet de capsule direct na het verlaten van de maag opengaan..... Om zeker te zijn dat de lactobacillen in de dunne darm terecht komen heeft ProVen lactobacil-stammen geselecteerd die het maagzuur, de maagpassage, overleven, als ze met voeding worden geconsumeerd. Zo kunnen lactobacillen direct aan het begin van de dunne darm al aan het werk. De bifidum-bacterie-stammen wil je graag in de dikke darm hebben. Veel bifidum-bacteriën overleven de zuurgraad in de dunne darm niet. Pro-Ven heeft stammen bifido's geselecteerd die de dunne darm overleven en een plekje vinden in de dikke darm. Op deze pagina meer over het selectie-proces van ProVen.

De poeders en tabletten van ProVen vallen snel uit elkaar na inname zodat de bacteriën "vrij komen". De plantaardige capsules van Pro-ven vallen binnen 30 minuten na inname uit elkaar zodat de bacteriën vrij komen voordat zij in de dunne darm arriveren.

Nieuwe product-vormen

ProVen is een van de eerste die probiotica toevoegt aan een bruisformule. Een sachet met probiotica, extracten, vitaminen en lekker smakend bruispoeder. Ook in deze nieuwe toedineningvorm overleven de Lab4-bacterie-stammen. Maar belangrijk is wel om de weerstand-shots nadat ze een beetje zijn uitgebruisd, volledig worden opgedronken. Dus niet een half uur laten staan.

Hier vind je de nieuwe bruisende weerstand formules van ProVen