Zwanger en babyvoeding

Probiotica tijdens zwangerschap en voor je baby

Probiotica baby flesvoeding bestellen, klik hier

Probiotica baby borstvoeding bestellen, klik hier

25 weken zwanger?

Speciaal voor aanstaande moeders heeft Pro-Ven 2 voedingssupplementen met probiotica ontwikkeld. De "lactobacillen met bifidum" is verrijkt met vitamine C en Calcium. Daarom mogen wij over dit product zeggen dat het je weerstand en spijsvertering ondersteunt. Het belangrijkste ingrediënt zijn de 10 miljard LAB4b-bacteriën. Deze bacteriën zijn door Pro-Ven zelf ontwikkeld, getest en onderzocht. Veilig en vertrouwd voor jouw kindje.

Wil je meer weten over de onderzoeken? Neem even contact met ons op en wij sturen je een linkje naar het lab4-research-centre.

Aanstaande moeders hebben ook baat bij de beroemde omega-3-vetzuren (EPA, DHA en ALA). Het product "zwanger compleet" bevat 1 capsule met alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt en 10 miljard bacteriën. Plus een softgel (zachte capsule) met omega-3-vetzuren uit tonijn. Gemakkelijk alles wat je nodig hebt, 1 x per dag.


                 probiotica zwanger babyvoeding lactobacillen FOS GOS

In de laatste 3 maanden van je zwangerschap komen jouw eigen darmbacteriën in beweging. Er gaan lactobacteriën van de darmflora naar het borstweefsel zodat je baby straks vriendelijke bacteriën binnenkrijgt om zelf een goede darmflora te maken. Wij hopen dat het lukt om borstvoeding te geven. Het laatste advies is om te proberen dit 6 maanden vol te houden.

Vaginale geboorte of keizersnede

De manier waarop je kindje geboren wordt heeft invloed op de samenstelling van de darmflora van de baby. Bij een vaginale geboorte krijgt de baby bacteriën van mama (vagina, huid en rectum). Bij een keizersnede-bevalling ontvangt de baby alleen bacteriën van mama's huid en uit de omgeving in het ziekenhuis,

In onderstaande afbeelding zie je welke verschillende stammen vooral voorkomen bij een vaginaal bevallen baby en bij een baby die via de keizersnede ter wereld kwam.

Bijzonder is micro-birthing. Vaginal seeding of micro-birthing: Babies die via een keizersnede worden geboren krijgen de vaginale flora (vriendelijke bacteriën) van de moeder toegediend. Door de baby te "wassen" met een gaasje dat in de vagina is ingebracht of door met een swab de oogjes en mond te voorzien van mama's bacteriën. Dit werkt alleen in de eerste uren, als de darmwand van de baby "open staat". De permeabiliteit is hoger om de gewenste bacteriën binnen te laten zodat die hun rol kunnen vervullen in het immuunsysteem van de baby.


darmflora baby bevalling

De ontwikkeling van de darmflora bij babies

Babies die colostrum en daarna borstvoeding krijgen ontvangen bacteriën, voor hun dunne darm, die in de melk voorkomen. De moedermelk bevat ook vezels (FOS en GOS) voor de flora in de dikke darm van de baby.
De moedermelk reflecteert de gezondheid en het dieet van de moeder. 

Kinderen hebben tot aan 2,5 jaar de tijd om hun darmflora (microbioom) op te bouwen, daarna verandert er weinig aan de samenstelling van de bacterie-stammen in hun darmen volgens nieuw onderzoek. 

De samenstelling van het microbioom, de darmflora van de babies ontwikkelt zich in 3 stadia;

Fase 1 de ontwikkelingsfase 3 – 14 maanden.

Fase 2 de transitiefase 15 – 30 maanden

Fase 3 de stabiliseringsfase 31 maanden en verder.

probiotica baby - Borstvoeding of flesvoeding

Voor babies die borstvoeding krijgen hebben wij een speciale formulering voor babies met 10 miljard vriendelijke LABb bacteriën, zonder allergenen. Voeg 1 schepje toe aan vloeistof die de baby lekker vindt.

Voor babies die flesvoeding krijgen hebben wij een speciale formulering met 10 miljard vriendelijke bacteriën aangevuld met 2 soorten vezels; FOS en GOS. Voeg 1 schepje toe aan de flesvoeding als deze op drinktemperatuur is, dus niet te heet.
Let op aub, sommige flesvoeding-poeders bevatten toegevoegde vezels zoals FOS en/of GOS. De probiotica voor flesgevoede kindjes bevat GOS afkomstig uit melk.

De baby-probiotica is een poeder verpakt in een glazen fles met een handig doseerschepje.
Deze bacterie-supplementen zijn bedoeld voor de eerste 12 maanden.

probiotica voor babies, poeder in flesje met maatschepje
Vanaf de 30-ste levensmaand is de darmflora van je kind gevormd. De stammen die na 30 maanden aanwezig zijn blijven alijd aanwezig. 
De peuter-probiotica adviseren wij vanaf het eerste levensjaar.

vriendelijke bacteriën voor babies borstvoeding en flesvoeding

LeeftijdProduktnaamVormProbioticaNutriënten 
Zwanger Zwanger capsules 10 miljard calcium vitamine C
  Zwanger Compleet capsules 10 miljard multivitaminen Omega-3
0 - 1 jaar Baby probiotica borstvoeding poeder 10 miljard    
0 - 1 jaar Baby probiotica flesvoeding poeder 10 miljard FOS & GOS  
1 - 4 jaar Probiotica Peuters poeder 5 miljard multivitaminen  
4 - 16 jaar Probiotica kinderen kauwtabletten 2,5 miljard multivitaminen  
1 - 16 jaar Fit for school 1,5 gram poeder 12,5 miljard vezels vitamine C
4 - 16 jaar Fit for school kauwtabletten 12,5 miljard vezels vitamine C

Probiotica bij zwangerschap en babyvoeding
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina