Meer buiten spelen.

Langzaam begint het seizoen van snuffen, niezen en kuchen weer. De herfst startte als een prachtige nazomer maar de kenmerken van het najaar zie je weer toenemen. De kinderen op school, iedereen weer aan het werk en lekker dicht bij elkaar thuis. Gezond buiten spelen dus.

lekker buiten spelen

Ook al wordt het strak weer kouder en gaat de verwarming weer omhoog, er zijn 10 redenen waarom buiten spelen voor kinderen belangrijk blijft, ja, ook in de winter!

10 redenen om meer buiten te spelen

  1. De belangrijkste reden om in de buitenlucht te spelen is het zonlicht, zelfs in de winter, de vitamine D die wordt aangemaakt door de zon is nodig voor de opname van calcium en is van vitaal belang voor de groei van de botten van kinderen.
  2. Lichaamsbeweging – de beste manier om warm te blijven. Elke vorm van bewegen heeft veel invloed op onze gezondheid, rennen, voetballen, wandelen, alles draagt bij.
  3. Kinderen die binnen zitten en te weinig bewegen beïnvloeden daarmee hun slaapritme en hun eetlust.
  4. Te weinig bewegen heeft invloed op de stemming. Lekker buiten rennen maakt happy.
  5. Warme kamers binnen zijn ideale voedingsbodems voor virussen en bacteriën. Die verkoudheids- en griepvirussen komen niet door de kou of het slechte weer. Zoveel mogelijk buiten rennen en spelen helpt.
  6. Spelen in gevallen bladeren, klieren in de modder, eikels en kastanjes verzamelen, zeiknat worden in de regen, met wat geluk schaatsen of sleetje rijden er zijn tientallen manieren om buiten pret te maken.
  7. Alles behalve een scherm, dus geen telefoon, pads, computers of games. Gewoon zelf buiten je avonturen maken.
  8. Naar buiten gaan om dingen te leren, over de natuur, over planten en dieren. Dat legt een belangrijke basis aan kennis over gezondheid en voeding.
  9. In aanraking komen met vuil, bacteriën, dieren en insecten zijn uitstekend voor je immuunsysteem.
  10. En daarna weer lekker naar binnen voor een warme kop thee of zelfgemaakte soep.

Geniet van dat rotweer, het kan!

Nog een paar tips vind je hier