Hoe ondersteun je gezonde darmen bij je kinderen?

Back to school. De zomervakanties zijn (bijna) afgelopen. Voor veel moeders (en sommige) vaders een drukke periode met kinderen die vragen om ontbijt, nog een beetje ontbijt, een snack, een lunch, wat lekkers, een snack, wat drinken, avondeten en toetje. Je kunt er je handen vol aan hebben.

Terug naar school

De vakantie is vaak en periode waarin het lastig is om ze gezond te laten eten. Soms leidt dat tot spijsverteringsklachten en op de lange duur overgewicht. Back to school? fit for school!

Probiotica hond

Focus op de darmgezondheid van je kinderen en help hen om spijsverteringsklachten en overgewicht te voorkomen.

Tips en advies: Hoe ondersteun je gezonde darmen bij je kinderen?

  1. Voorkom over-eten. Ookal blijven ze de hele dag doorvragen. Het is heel gezond om te pauzeren tussen maaltijden, om de spijvertering ook de rust te geven en de tijd om goed te verteren.
  2. Geef ze bacteriën voor hun darmflora. De darmen bevatten miljarden bacteriën die essentieel zijn voor de gezondheid en die verschillende belangrijke taken uitvoeren. Kies voor gefermenteerde voeding: yoghurt, kefir, zuurkool of supplementen met goede bacteriën, eventueel in combinatie met de dagelijkse vitaminen.
  3. Geef de goede bacteriën te eten, geef ze vezels en complex koolhydraten. Elke dag groene groenten, ui, knoflook, broccoli, bonen, bessen en fruit.
  4. Vermijd bewerkte voeding en fastfood. Niet alleen missen deze voedingsmiddelen de goede bouwstoffen, het geeft vooral de "ongewenste" bacteriën in de darmflora te eten. (suiker)
  5. Drink voldoende en dan vooral water. Help ze herinneren dat ze water drinken. Omdat spelende kinderen dit gemakkelijk vergeten. Vloeistof ondersteunt de spijsvertering.
  6. Houd ze acief. Dus minder telefoon en games. lekker sporten en buiten spelen. Beweging verbetert de transit-tijd, de duur van de spijsvertering. Jong geleerd is oud gedaan, de beweging waar ze nu aan wennen wordt straks een leuke gewoonte.
  7. Wees niet te schoon, niet alles hoeft gedesinfecteerd te worden. Laat de immuunsystemen van kinderen lekker wennen, oefenen en zich ontwikkelen tot een sterke werstand.
  8. Antobiotica is en fantastisch geneesmiddel, maar alleen als het echt nodig is. Blijf daarom altijd kritisch en als er antibioitca gebruikt moet worden ondersteun de darmflora dan met bovenstaande tips.
  9. Lekker buiten spelen en..... koop bijvoorbeeld een hond. Een huisdier dat geknuffeld en geaaid wordt leidt tot een beter ontwikkelde, en dus sterkere, darmflora. Check hier het dierenasiel.